Sådan murer du sikkert

Er du en gør-det-selv murer? Hvis du har styr på teknikken, kan du sagtens klare murerarbejdet selv.

Vil du selv stå for murerarbejdet?

Er du i gang med en større renovering, eller skal du bygge til eller om i huset, kræver det sandsynligvis noget murerarbejde. Ombygninger kan nemt komme til at koste mange penge, og du vil naturligvis gerne kunne gøre det så billigt som muligt. Måske du gerne vil spare penge på en murer og selv vælger at mure dele ved renoveringsarbejdet. I dette indlæg gør vi dig en smule klogere på, hvordan du kan gøre dette på den bedste og mest sikre måde, så du stadig ender med et godt resultat, selvom du ikke bruger en professionel murer.

 

Den rigtige måde at lave murerarbejde

Når du selv skal klare murerarbejdet, er det vigtigt at være omhyggelig, så det gøres korrekt sten for sten.

 

Du kan med fordel spænde to brædder op med et par skruetvinger, så stenene lægges præcist og ikke rykker sig under opstregningen. Opstregningen hjælper dig også til at sikre, at modulerne ligger, som de skal – så sæt gerne streger på brædderne.

 

Tilpas mængden af mørtel, og stryg mørtlen ud med murskeen, så der er fuld kontakt mellem mørtel og sten. Stenen lægges på med en vinkel på ca. 25 grader, så du skal skubbe den frem mod nabostenen samtidig med, at den trykkes ned. På den måde får du skubbet mørtlen op i studsfugen mellem de to sten, så den fordeler sig korrekt. Herefter fjerner du den overskydende mørtel, der klemmes ud, med murskeen.

 

Spar ikke på kvaliteten

Det er vigtigt at huske på, at man ikke nødvendigvis sparer mange penge ved at gøre det selv, hvis man kaster sig over noget alt for kompliceret murerarbejde. Brug derfor en murer som rådgivning, eller få en murer til at klare opgaven for dig, hvis det bliver alt for teknisk.