Når glasset smadrer

Er uheldet ude?

At få smadret en rude er så træls uanset om det er på grund af indbrud, hærværk eller blot et uheld. Nogle gider ikke gøre noget ved sådan en smadret rude, og derfor går de med det i længere tid, uden at få gjort noget ved det. Men det er altså ikke anbefales værdigt. En smadret rude skal helst repareres med det samme.

Guide til at selv at skifte dit smadrede vindue

Kaster du selv dig ud i at skifte din smadrede rude, er det vigtigt at du har styr på de 4 følgende ting:

  1. Du skal vide, hvordan man isætter det nye vindue. Der skal være plads i siderne til isolering, og der skal også være lige afstand mellem top, bund og sider. En god idé kan det være at bruge et vaterpas, så du er sikker på at vinduet er i vater.
  2. Placering af skruer i karmen gøres ved at følge den lille brugsanvisning fra leverandøren af vinduet. Her er det vigtigt at du sikrer dig, at vinduet er i vater, inden karmskruer monteres.
  3. Ordentlig fastgørelse af vinduet skal du også sikrer dig. Det foregår ved at karmen nu endeligt skrues fast i muren.
  4. Tætning af vinduet er det sidste punkt, som næsten også er det vigtigste. Du skal isolere og fuge, så fugten holdes ude og varmen holdes inde.

Hvis du ikke selv kan ordne problemet

Det er ikke ideelt at have en smadret rude i længere tid. Derfor er det altså nødvendigt at fikse problemet med det samme, hvis man har en ødelagt rude. Du kan selv kaste dig ud i det, og hvis du undervejs har spørgsmål kan en glarmester svare på de fleste spørgsmål, hvis du får brug for hjælp.  Har du ikke selv mod på at kaste sig ud i opgaven, så er det bedre at få hjælp af en glarmester, der kan fikse ruden. Utætte og/eller ødelagte vinduer ofte er et problem, der skal løses akut, så lige meget om du gør det selv eller får hjælp fra en glarmester, skal du bare ikke udskyde opgaven.