Sådan skrotter du bilen

Skal din bil skrottes?

Hvordan skrotter man sin bil?

Biler lever ikke evigt. Når det er tid til at sende bilen på de evige skrotmarker, er der nogle regler, som skal overholdes, for at sikre, at alt er i orden.

 

Det er dit ansvar

Som ejer af bilen, er det altid dit ansvar, at skrotningen af bilen foregår korrekt og efter reglerne. Derfor er det vigtigt, at du har tillid til, at det bliver gjort ordentligt. Det er både i forhold til de miljømæssige forhold, så bilen ikke forurener, og i forbindelse med de skattemæssige forhold. Heldigvis er det slet ikke så svært at sørge for, at alt går, som det skal.

 

Hvordan skrotter man sin bil?

Som det første, når du gerne vil skrotte din gamle bil, skal du gå ind på Borger.dk og ansøge om at få lov til at skrotte den. Vælg hvilken autoophugger, du vil benytte og hvilken bil, der skal skrottes, og så er din skrotningsansøgning færdig.

Som det næste, hvis du skal have skrottet din bil, så skal den forbi en autoriseret autoophugger. Nogle gange kan du være heldig, at din autoophugger tilbyder at hente bilen hjemme hos dig. Her skal du også afmelde bilens nummerplader. Det er gratis at gøre hos autoophuggeren.

Som det sidste modtager du en skrotningsattest i e-Boks, og du modtager skrotningsbeløbet på din konto.

 

Skrot din bil og tjen penge

Det er måske ikke alle der ved det, men du modtager faktisk penge for at skrotte din gamle bil. For selvom bilen ikke kan køre mere, har den stadig en værdi i form af eksempelvis reservedele. Der er en fast skrotpræmie for alle diesel- og benzinbiler, men det afhænger også af bilens vægt og alder. Nogle autoophuggere tager et beløb for at afmelde nummerpladerne, som trækkes fra din skrotpræmie, men du kan spare beløbet ved selv at afmelde pladerne.