Den ultimative huskeliste til din flytning

Hold styr på de mange praktiske ting, du skal huske ved din flytning

Dette skal du huske ved flytning

Vi skal alle flytte, og det er der mange årsager til: Det kan være, du skal starte på studie/nyt arbejde, har drømme om at flytte til noget større, eller at man har boet sammen, men desværre må finde sit eget sted. Alle situationer er lige legitime, men uanset hvad kan du ende med at stå i et større flytterod, fordi det ikke kun er at pakke dine ting og møbler ned – det er hele din hverdag, som bliver trukket op med rode, og derfor er der flere ting, du skal huske, når du er i gang med flytning.

 

De typiske ting skal gøres

Det er ikke nødvendigvis så kompliceret at få flytte hele din hverdag sammen med dit nye bosted – det vigtigste er, at du sørger at få det gjort. Derfor får du her en liste med ting, som er vigtige at undersøge:

  • Meld din flytning hos Borger.dk: Obligatorisk, men vigtigt. Når du melder din flytning, får du sendt alt post fra det offentlige hjem til dig, så der kommer rodekuverter på din gamle bopæl. Når du også melder flytningen, får du også et nyt sygesikringskort tilsendt.
  • Skifte tandlæge: Mens du er på borger.dk, har du også muligheden for at skifte tandlæge. Der kommer en liste, hvor alle lokale tandlæger bliver listet sammen med afstanden fra din nye bopæl.
  • Forsikring og abonnementer: Modsat det offentlige følger det private ikke med, når du flytter. Derfor skal du huske at informere dit forsikringsselskab og eventuelle abonnementer af magasiner og blade.

 

De praktiske ting

Når du skal til at flytte, er der også nogle praktiske ting, du kan gøre. Disse ting er bare rare at gøre, fordi der også kan være mange ting, som skal flyttes. Her er det bl.a. at hyre et flyttefirma, hvis du ikke har nogle bekendte eller overskuddet til at gøre det selv. Flyttemænd er altid klar, fordi det er deres job. Derfor kan det anbefales at hyre et professionelt flyttefirma.