Pil ikke ved bilen

.. hvis bilen er under garanti.

Problemer med bilen behøver ikke koste dyrt – det må du fikse selv

Det er bare så irriterende, når der opstår problemer med bilen, for så er der pludselig risiko for, at det kommer til at koste dig dyrt senere hos automesteren. Dog er der faktisk en del ting, som du selv må reparere, hvis du er klar på at sætte dig ind i, hvordan man gør.

Du kan fx selv fikse følgende på din bil:

  • Reparation af toppakningen
  • Udskiftning af tætningslister ved dørene
  • Udskiftning af dæk
  • Ordne dæktrykket

Pil ikke ved bilen, hvis den har garanti

Har du en nyere bil med garanti, kan det dog ikke anbefales at begynde og lave alt muligt på den selv. Garantien frafalder nemlig, hvis ikke bilen repareres korrekt efter bilfabrikantens forskrifter – hvilket der er stor sandsynlighed for, hvis du selv reparerer den. Autoriserede mekanikere har adgang til specifikke forskrifter for bilens rette serviceeftersyn, og af samme grund kan det altid anbefales at køre forbi den nærmeste automester.

Undgå at reparere komplicerede problemer

Kort fortalt kan du godt selv fikse nogle bilproblemer, hvis du har hænderne skruet rigtigt på og er klar på at sætte dig ind i fremgangsmetoderne, samt hvilket udstyr du skal bruge til at løfte opgaven. Men er der opstået problemer med bilens gearkasse, kobling eller støddæmpere, er dette ikke noget, du selv kan reparere. I disse tilfælde bør du overveje at tage bilen til en automester, som har mere styr på disse typer problemer.

Vælger du alligevel at kaste dig ud i at reparere nogle af bilens mere komplicerede dele, risikerer du at gøre mere skade end gavn. Det kan i sidste ende blive endnu dyre, end hvis bare bilen var kommet til en automester til at starte med.