Skift ruderne i din bolig

Find de rette ruder til boligen

De forskellige ruder på markedet

 Ruderne i din bolig er uhyre vigtige for kvaliteten af huset. Derfor er det vigtigt, at du som husejer sætter dig ind i, hvilke ruder du skal have og hvorfor. Der findes et utal af forskellige rudetyper på markedet, og hvis du ikke er uddannet glarmester, kan det være lidt af jungle at finde rundt i. På listen og ruder finder du bl.a.:

 

  • Termoruder
  • Energiruder
  • Lydglas
  • Råglas
  • Lamineret sikkerhedsglas

 

Dit valg af ruder afhænger naturligvis helt og holdent af, hvor ruderne sidder, og hvilke omgivelser din bolig har. Du kan med fordel få styr på ruderne med en glarmester. Vedkommende er godt inde i sagerne og kan give dig professionel vejledning.

 

Skift dine termoruder til energiruder

Hvis du har huset fuld af termoruder, bør du måske overveje at udskifte dem med den moderne energirude. En energirude er, som navnet indikerer, en rude, som skaber gode, energimæssige forhold. Du kan både finde en 2-lagsenergirude og en 3-lagsenergi rude på markedet. Energiruden med de 2 lag har en belægning på det inderste lag. Belægningen er en såkaldt lav-emissionsbelægning, som reducerer tabet af varme gennem ruden. Energiruden med 3 lag har en sådan belægning på både det inderste og det yderste lag glas.

 

Hvis du udskifter dine termoruder med energiruder, kan du hente en væsentlig besparelse på din varmeregning. Energiruderne vil både bidrage med bedre indeklima, mindre træk, stigning af husets værdi og jævn varme om vinteren.

 

Overvej lamineret sikkerhedsglas

Energiruder er en fornuftig investering for pengepungen, og lydruder er fordelagtige, hvis du bor ud til en trafikeret vej. Men måske bør du overveje lamineret sikkerhedsglas til netop din bolig. Lamineret sikkerhedsglas er en rude med 2 lag, som er overtrukket med en folie. Folien udgør en sikkerhedsforanstaltning, hvis glasset går i stykker. Glasstumperne vil blive siddende i folien, selv efter at ruden er blevet knust. Dette gør lamineret sikkerhedsglas velegnet til glasværn på altaner, glaslofter og glashegn på terrasser.