Guide: Bliv investor

Derfor skal du blive investor

Hvad betyder det at investere?

Investering er en bred term, der dækker over et væld af forskelligartede muligheder og måder at investere på. Helt konkret betyder det at investere, at man placerer sine værdier et sted, som man forventer eller håber vil give en eller anden form for økonomisk afkast. Her kan både være tale om et eksponentielt afkast over tid eller en eventuel fortjeneste ved et senere salg af disse værdier. Det store spørgsmål, hvad angår investering, drejer sig om tid og penge. Hvad vil du investere i, og hvor meget? Dette er spørgsmål, som man skal gøre op med sig selv før en eventuel investeringsmulighed. En investering kan både tage udgangspunkt i aktier, ejendomme eller andre former for værdigenstande. Man kan med fordel sætte sig grundigt ind i det felt/marked, som man ønsker at investere i, da der på den måde er bedre chancer for at opnå en form for gevinst herved. Investering af f.eks. større pengesummer bliver mere og mere populært i takt med, at bankerne ikke længere tilbyder en positiv rente til de kunder med større beløb på kontoen. Det kan i den forbindelse både være en god idé at investere tidligt i livet med en eventuel børneopsparing, konfirmationspenge el.lign. samtidig med, at det også anbefales til folk med private opsparinger eller pensionsopsparinger, som ønsker at drage økonomisk fordel heraf. Der er med andre ord mange grunde til samt tidspunkter i livet, hvor investering kan forekomme særligt fordelagtigt.

Hvordan investerer man, og hvor er der hjælp at hente?

En god, nem og tryg mulighed for at investere kan findes i samarbejde med din bank. De fleste banker har en investeringsrådgiver eller et investeringsprogram, som hjælper deres kunder med at investere deres penge på bedst mulig vis samt efter deres specifikke præferencer og ønsker. Det kan f.eks. være i forbindelse med en eventuel opsparing, som du ønsker at investere i noget, der kan give et muligt afkast. Her hjælper banken dig med at finde den helt rette investeringsmulighed tilpasset efter dit individuelle behov. Det eneste du skal oplyse er, hvor meget du vil investere, hvad dit mål er, og hvor stor en risiko du vil løbe. Således skræddersyr de uddannede investeringsrådgivere en investeringsmulighed for dig. Du kan selvfølgelig også selv investere på egen hånd, hvis du enten har erfaring med dette eller blot ønsker at håndtere det selv. Dette kan evt. være en mulighed, hvis du investerer i andet end aktier.

Investering i kryptovaluta

En anden mulighed er at investere i det hurtigt voksende marked indenfor forskellige typer af kryptovaluta. Her skal man dog være opmærksom på, at der ofte kan forekomme en større risiko end ved andre markeder, da dette stadig er et relativt nyt segment. Dette betyder dog ikke, at det er en dårlig idé, da det samtidigt kan betyde, at her er særdeles rentable muligheder for et økonomisk afkast. Der er dog visse forbehold, som er vigtige at være bekendt med, før der investeres i denne type valuta. Blandt disse bør det nævnes, at det ofte er volatile og uregulerede investeringsmarkeder med mange vildledende sektorer og reklamer.