Sådan vælger du det rigtige herrebælte

Bliv den flotteste mand til festen, med det rette herrebælte

Derfor er herrebælter smarte

Bæltets historie begynder allerede i bronzealderen og har siden tjent et praktisk såvel som æstetisk formål. I dag kommer herrebælter i mange forskellige typer, og det er efterhånden ikke nødvendigvis den nemmeste opgave at finde det rette bælte til begivenheden – for der er nemlig nogle æstetiske regler, der skal tages højde for.

 

Der findes herrebælter til enhver lejlighed

Når du skal vælge dit næste herrebælte, bør du overveje, hvilket outfit bæltet skal kombineres med. Først og fremmest er det vigtigt, at bæltet matcher dine sko – så ikke noget med at kombinere et sort bælte med brune sko. Dernæst bør bæltet og skoene være af samme materiale for at sikre et ensartet helhedsindtryk. Kombiner fx sorte lædersko med et sort læderbælte osv.

Der findes som nævnt mange herrebælter, når det kommer til størrelse, farve og materiale. Der findes bælter af læder, ruskind, kalveskind, silke og diverse tekstiler. Et stofbælte er helt klart det mest uformelle og går oftest bedst til chinos eller shorts om sommeren.

 

Sådan vælger du den rette bæltestørrelse

Det næste skridt i bælteprocessen er at finde den rette størrelse. Et godt sted at starte er at teste, om bæltet kan komme igennem bæltestropperne på dine bukser. Til formelle jakkesæt og begivenheder anbefales smalle herrebælter med en bredde på 30 mm., og til mindre formelle begivenheder er bælter med en bredde på 35 mm. eller derover optimalt.

De indvendige mål og størrelsesguides for herrebælter afhænger ofte af det enkelte mærke. Hvis bæltet fx er en str. 95, betyder det som regel, at bæltet måler 95 cm fra bæltespændet til det midterste hul. Ud fra den information kan du måle dig selv og afgøre, om bæltet passer omkring din livvidde.