Påklædning til begravelse

Ting du skal vide om begravelse og tøj

Det kan være meget svært at vide, hvordan man klæder sig til en begravelse – især som mand. En begravelse er i forvejen en begivenhed, hvor man ønsker at udvise størst muligt respekt. Derfor er det også vigtigt, at du finder det helt rigtige tøj.

Du har måske hørt, at man bærer sort tøj til begravelser – men hvad gør du, hvis du ikke ejer noget sort? Her i artiklen har vi fundet gode råd til dig, der gerne vil vide mere om, hvordan mænd bør klæde sig til begravelsen.

 

Sådan vælger du tøj til begravelsen

I dag er påklædning til begravelser mere frie, end det var før i tiden. Det betyder dog ikke, at man bare kan tage det på, man ønsker. Tøjet til en begravelse bør være afdæmpet i farverne. Tøjet behøver ikke være 100% sort, så længe du forbliver i de mørke farver. Et andet godt råd er at vælge et outfit, hvor du ikke viser for meget hud.

Tag tøj på, der passer til årstiden, men undgå så vidt som muligt at tage for mange smykker eller lignede på. For at respektere den afdøde bør dit tøj ikke vække opmærksomhed. Find en afslappet men præsentabel stil. Du behøver altså ikke tage jakkesæt eller lignede på. Vælg et par sko i sort eller mørkeblå og sørg for, at de ikke er spraglede.

 

Gode skikke under begravelsen

Traditionen tro kom man altid iklædt sort før i tiden. Det var normen, at man klædte sig i tøj, der afspejlede humøret til begravelsen. Det blev derfor anset som værende meget respektløst at møde op til begravelsen i tøj, der ikke var sort. I dag er det dog anderledes, og rammerne for tøj til begravelse er mere frie. Det vigtigste er blot, at du opfører dig respektfuldt.