Genbrug regnvandet fra dit tag til at vande dine planter

Sådan opsamler du regnvand fra dit tag

Hvis du gerne vil i gang med at indsamle regnvand fra dit tag til at bruge rundt om i huset eller haven, kan du installere en regnvandsbeholder under nedløbet fra dine tagrender. Regnvandsbeholderen kan fås i forskellige størrelser, så du kan vælge, hvor meget regnvand du vil samle. Sørg for at vælge en størrelse, der passer til din have og dine behov. Det er nemt at bruge vandet fra beholderen, du skal blot dyppe en mindre beholder i tønden, som du kan fragte vandet i.

Det kan også være nødvendigt at tjekke med din kommune, om du skal have tilladelse til at opsamle regnvandet, inden du monterer en regnvandsbeholder, og hvis du er i tvivl om noget, kan du undersøge relevant information eller spørge en person med ekspertise inden for området, fx en kloakmester.

 

Fordele ved at bruge regnvand til dine planter

Der er mange gode fordele ved at bruge regnvand til at vande dine planter med. Regnvand indeholder nemlig færre kemikalier end almindeligt postevand fra hanen og det er derfor bedre for planterne, fordi det er det, de naturligt ville have fået, havde de stået udenfor. Når du genbruger regnvand, reducerer du samtidig dit vandforbrug og sparer penge på din vandregning. Det er derfor også en bæredygtig løsning, fordi du sparer miljøet for yderligere forbrug. Du kan også snakke med en kloakmester om, hvilke tiltag du ellers kan gå i gang med for at spare på vandet.

 

Sådan bruger du regnvandet korrekt

Det er vigtigt, at du bruger regnvandet inden for få dage efter, du har opsamlet det i din beholder. På den måde undgår du nemlig alger og diverse bakterier, der kan samle sig i tønden.
Brug en kande eller slange med sprededyse, så du fordeler vandet jævnt og undgår, at du overvander dine planter. Pas på med at vande spiselige planter som grøntsager, frugttræer og bærplanter med regnvandet, fordi bakterierne fra tønden kan være farlige. Du kan få hjælp fra en kloakmester til at installere et filtersystem, hvis ud gerne vil bruge det til spiselige planter.