Hav styr på dit værktøj

Det vigtigste til hjemmeværkstedet

Et værksted skal som minimum indeholde det vigtigste og mest brugte værktøj. Indretningen og systemet i dit værksted kan hjælpe dig med bedre at få et overblik og finde dit værktøj, når du skal bruge det.

 

Indretning af værkstedet

Sørg for at have et værkstedsbord, som holder styr på alle de små dele og småting, som kan være svære at opbevare. Anskaf dig eventuelt nogle små bøtter, kasser eller glas med inddelinger til de små dele, som du ellers ikke ved, hvad du skal gøre af. En værkstedsvogn kan også være en god ide, fordi du nemt kan flytte rundt på dit værktøj, og tage det med dig. En overskuelig tavle med tegninger af værktøjet kan være den bedste løsning. Det er nemt at lave, og er meget nemt at holde pænt. Værktøjets omrids tegnes blot ind på væggen, så ved du altid, hvor hver ting skal hænge.

 

De vigtigste elementer

Det er ikke altid, det er godt at have for meget værktøj, for det kan blive rodet i dit værksted. Men der er noget værktøj, der er mere nødvendigt end andet, så du kan klare alle opgaver. En tang, boremaskine og skruetrækkere i flere størrelser er som regel det mest nødvendige. Med en sav kan du også nemt klare mange opgaver. Hav gerne dit vigtigste værktøj i flere modeller og størrelser, så der er lidt til hver opgave.

 

Større, men uundværlige maskiner

Med lidt større maskiner og værktøj derhjemme kan du klare mange opgaver rundt omkring i hjemmet. For eksempel med en rundsav og en rundsliber kan du give møbler og andre ting derhjemme nyt liv. Med rundslibning kan du fjerne den gamle overflade på dine møbler, så de igen fremstår næsten som nye. Rundslibning er en effektiv proces, som hurtigt giver resultater og får dine gamle møbler til at shine.