Hvad skal du være opmærksom på, når du køber nye dæk?

Dette skal du vide, inden du bestiller nye dæk

Hvis ikke du er uddannet mekaniker og ikke har nogen særlig interesse for biler, kan det være svært at vide, hvornår det er relevant at skifte dine dæk. Dansk lovgivning siger, at dit dækmønster mindst skal være 1,6 mm, men alligevel anbefales det at køre med minimum 3 mm dækmønster. Dette hænger sammen med, at dækkene med tiden bliver slidte, hvilket i høj grad kan påvirke din køresikkerhed. Typisk har et nyt dæk 7-8 mm dækmønster, hvilket også er sigende for, at der kan være stor forskel på, hvor meget mønster dækket har.

Generelt taler man om, at dæk med 1,6 mm dækmønster pumper mindst 85% mindre vand væk fra vejen sammenlignet med et nyt dæk, hvor dækmønsteret i særlig høj grad er relevant, når det kommer til at skulle navigere i vådt føre.

 

Vælg dine dæk med omhu­

Når du skal ud at investere i nye bildæk, kan det være meget fristende at vælge det billige alternativ, for hvad har dækkenes kvalitet alligevel af betydning?

Prisforskellen, der findes mellem dyre og billige dæk, kan rent faktisk retfærdiggøres, da de højtydende dæk fra fremtrædende producenter består af meget avanceret teknik. I produktionsprocessen er der arbejdet med alt fra slidbanedesign til gummiblandinger, og i det endelige resultat kan det tydeligt ses, at der er lagt hårdt arbejde i at producere de bedste dæk. Fordelen ved at vælge dyre dæk er, at ydeevnen under alsidige vejrforhold vil være langt bedre sammenlignet med dæk fra en ukendt producent.

 

Besøg et dækcenter

Hvis du har nogle spørgsmål eller mere generelt er i tvivl om, hvilke dæk der er ideelle til din bil, skal du ikke tøve med at kontakte et dækcenter, der kan yde dig den bedste rådgivning, hvilket er afgørende for din bils ydeevne samt din og din families sikkerhed.