Få hjælp til at undgå for tidlig udløsning

Hvad kan man gøre for ikke at komme for tidligt?

Kæmper du med at komme for tidligt?

Hvis du kæmper med at komme for hurtigt under sex, er du langt fra alene. Undersøgelser afslører, at op mod 30% af alle mænd støder på problemet på et eller andet tidspunkt i livet. Den tidlige sædafgang kan både finde sted i forbindelse med den allerførste gang eller under et helt tilfældigt samleje. Det er meget forskelligt, hvor ofte mænd oplever den hurtige udløsning. For nogle er det et enkeltstående tilfælde, mens det for andre er en tilbagevendende begivenhed. Der er også mænd, som døjer med problemet i længere perioder. I de sidstnævnte tilfælde kan det være en stor gene. Hos mange tærer det på psyken, fordi de ikke føler sig som ”rigtige mænd”. Derudover kan det skabe problemer i parforholdet, fordi en del af intimiteten ryger. Lyder det bekendt?

Hvorfor kommer mænd for tidligt?

Der findes ikke noget entydigt svar på, hvorfor den tidlige udløsning sker. Det kan både skyldes mentale og fysiologiske faktorer. Forskning peger på genetik og arv som en mulig årsag. Det kan også være sygdomme som forhøjet stofskifte og ubalance i kroppens serotonin, der står bag. På det psykiske plan kan stress og præstationsangst spille en afgørende rolle.

Hvad kan du selv gøre?

Der er flere ting, du selv kan gøre, hvis du kæmper med for tidlig sædafgang. At spise sundt og dyrke motion har en påviselig effekt, hvis problemet bygger på fysiske faktorer. Desuden kan fokuseret bækkenbundstræning være virksomt. Du kan derudover forsøge dig med at frembringe udløsning, inden du skal til at have sex med din partner. Det kan i nogle tilfælde medføre, at du holder længere.

Hvis problemet relaterer sig til noget mentalt, er det imidlertid andre greb, som skal i brug. Hypnose kan være et middel mod impotens og for tidlig udløsning. Hypnosen skaffer dig adgang til din underbevidsthed, hvor årsagen til dine udfordringer måske ligger begravet.