Udstyr til din mureropgave

Gør det selv eller ansæt en murer?

Må du selv vælte en væg, bygge en ny eller lave nye fuger i din væg? Har du styr på, hvad du selv må lave af murerarbejde? Læs med og bliv klogere – vi hjælper dig godt på vej i dette indlæg.

 

Hvad må jeg selv?

Faktisk er der ingen regler, når det gælder murerarbejde. Det vil sige, at du selv må udføre alt slags murerarbejde. Dog bør du være sikker på, at du ved, hvad du har gang i, så du ikke starter på et projekt, du ikke føler dig klar til. Hvis projektet er for stort og overskrider dine egne evner, kan det også være en god idé i stedet at tage kontakt til en murermester.

Hvis du har en smule håndværksmæssig snilde, kan der sagtens være mindre opgaver, du selv kan klare. Det er dog vigtigt at kende sine egne begrænsninger, hvis man vil have et stærkt færdigt resultat. Større projekter, eller projekter, der involverer opførsel af en ny mur kan derfor kræve professionel viden.

Det skal du bruge

Det er vigtigt at have styr på, hvilket udstyr og hvilke materialer du skal bruge, inden du går i gang med murerarbejdet. Hvis du tidligere har leget murer ved forskellige projekter, har du måske noget godt grej i forvejen. Hvis ikke kan det være, at du er nødt til at låne eller leje dig til det rigtige udstyr til murerarbejdet.

Mursten, mørtel og murerske er de tre m’er, der særligt er vigtige, når der skal udføres mureropgaver.

 

Hvornår skal jeg ansætte en professionel?

Skal du have gang i et større projekt, eller føler du dig ikke 100% tryg ved den opgave, du står overfor, er det en god idé at kontakte en professionel murer. Ansæt en murer til din byggeopgave – så er du sikker på, at opgaven bliver fuldført uden skader eller mangler.