Gode råd til, hvordan den gode forældre holder konfirmation

Giv dit barn den perfekte konfirmation

Konfirmation 2021 – 5 gode råd til far

Konfirmationen er dagen, hvor konfirmanden bekræfter sin tro på kristendommen og gud. På et andet plan er det også en utrolig vigtig dag, da det er en dag, hvor dit barn får lov til at være midtpunkt for al opmærksomhed. Dette er for de fleste sjældent at få lov til at prøve, hvorfor det er vigtigt, at dagen bliver en dag, der kan ses tilbage på med stor taknemmelighed og glæde hos konfirmanden. For netop at sikre dette er der en række gode råd, der er værd at følge som far – både i forbindelse med planlægningen og selve festen.

 

Gode råd til far

  1. Hvem køber tøjet?

Hvis du har en datter, der skal konfirmeres, er det meget traditionelt, at hun køber konfirmationskjolen med sin mor, der typisk har gode råd til, hvordan kjolen skal sidde, hvad der er på mode osv., men ikke sagt, at du som far ikke kan vejlede din datter, når det kommer til valg af konfirmationskjole.

Hvis du derimod har en søn, der skal konfirmeres, vil dine færdigheder i forhold til at udvælge det rette jakkesæt nærmere ligge her. Du kan vejlede mht., om jakkesættet har den rette farve, pasform, pris samt andet, der er vigtigt for at have valgt det rette jakkesæt til konfirmationen.

 

  1. Find den rette konfirmationsgave

Når der skal afholdes fin fest, kan man ikke møde op uden gaver til konfirmanden. I mange tilfælde har konfirmanden lavet en ønskeliste, som kan være ideel at følge for at sikre, at konfirmanden bliver glad for gaven. Hvis antallet af ønsker er meget begrænset eller det af en anden grund ikke er oplagt at give en gave fra ønskelisten, er pengegaven altid velkommen hos konfirmanden. Herved sikrer du, at konfirmanden selv kan vælge, hvad pengene skal benyttes til. Herudover tilbyder banker typisk attraktive konti til konfirmander, hvor det er muligt at have konfirmationspenge stående, der kan akkumulere til et større beløb.

 

  1. Hold en god tale

At holde en god tale er selvsagt noget, alle forældre ønsker at gøre, men det kan være lettere sagt end gjort. Af denne grund er der en række kriterier, der gerne skal tages hensyn til for sikre, at talen er målrettet konfirmanden, og at den vil blive velmodtaget. Dette sikrer du bl.a. ved ikke at tale om dig selv og ophøje din opdragelse af konfirmanden eller andet, men derimod sikr, at dine pointer er centreret omkring konfirmanden. Derudover er et andet godt råd også at holde sig væk fra pinligheder og emner, der kan gøre konfirmanden forlegen, da konfirmanden herved ikke vil have en god opfattelse af talen.

 

Forslag til opbygning af talen:

  • Historier
  • Pointer
  • Erklæring

 

Hvis du bygger talen op omkring disse grundsten og laver en rød tråd, vil talen uden tvivl blive mindeværdig – både for de tilhørende gæster, men også for konfirmanden.