Ny varmekilde til boligen? Vælg et pillefyr

Derfor skal du udskifte dit gasfyr til et pillefyr

Hvad er et pillefyr, og hvordan virker det?

Et pillefyr anvendes til at opvarme hele boliger samt brugsvand på lige fod med olie- eller gasfyr – man fyrer blot med træpiller i stedet for. Træpillerne består typisk af sammenpresset savsmuld eller træspåner.

For at få gang i pillefyret, skal man blot påfylde træpillerne i træpillemagasinet. Herefter udnyttes varmen fra afbrændingen på to forskellige måder, der afhænger af kedeltypen i fyret. Enten føres varmen videre over en i vandtank eller hentes via et driftstermostat.

 

Fordelene ved pillefyr

Er du en blandt mange mænd, der overvejer at skifte varmekilde i boligen, så er du ikke alene. Der er nemlig flere gode grunde til at skifte til et pillefyr:

  • Det er en CO2-neural energikilde
  • Mere miljøvenlig løsning end olie- og gasfyr
  • Man skal ikke betale CO2-afgift for træpillerne
  • Man kan spare meget på varmeregningen – mellem 60-70%
  • Kræver mindre vedligeholdelse
  • Nem metode til opvarmning

 

Krav og tilladelser til pillefyr

Når det kommer til køb og installation af pillefyr, skal du være særligt opmærksom på fyrets virkningsgrad og udledning. Det er egentlig noget, som sælgeren af pillefyret skal have opnået en typegodkendelse på fra Teknologisk Institut eller lignende, og har fyret ikke denne typegodkendelse, må det ikke installeres. Det er ulovligt at foretage ændringer på fyret, da det i så fald ikke vil kunne leve op til typegodkendelsen. Derudover skal pillefyret være CE-mærket.

Det er under alle omstændigheder en rigtig god idé at oplyse dit forsikringsselskab, når du installerer et nyt pillefyr. Du kan sagtens selv installere det, men vil du være sikker på, at det overholder yderligere krav til brandsikkerhed, bør du kontakte en professionel