Alt du skal vide om bil leasing

Hvilke former for leasing af bil findes der?

Overvejer du at lease en bil, er der flere grunde til, at du bør gøre alvor af disse overvejelser. Måske har du en hunger efter at køre i en ny bil, eller måske er du blot interesseret af praktiske årsager. Uanset hvad er der mange fordele ved at leasing af en bil. Nogle af disse fordele er blandt andet:

  • Følelsen af ny bil, som enten er ny eller lettere brugt
  • Når du ikke længere ønsker bilen, kan du blot aflevere den igen
  • Afprøvning af forskellige biler uden store omkostninger
  • Du slipper for mange ejerskabsforpligtelser
  • Du slipper for ekstra udgifter og renter, såfremt du har tilstrækkelig kredit

Du skal herudover være opmærksom på, at leasingaftalen oftest binder dig til en periode på minimum 11 måneder, samt stiller krav til antallet af kilometer du må køre i bilen. Der findes desuden adskillige former for leasing af bil, som du bør sætte dig ind i, før du leaser en bil. Disse former vil nu blive uddybet.

 

Finansiel leasing

Finansiel leasing er den mest almindelige form for erhvervsleasing. Ved finansiel leasing får du brugsretten over bilen i en længere periode ved at betale en månedlig ydelse. Denne form for leasing svarer derfor næsten til, at du køber en bil på afbetaling. Du skal desuden selv stå for at dække driftsomkostningerne, som også følger med, når du ejer en bil.

 

Operationel leasing

Operationel leasing er en aftale, hvor du lejer en bil for en kortere periode. Det månedlige beløb der skal betales bestemmes ud fra brugsværdien, hvorfor du undgår at binde likviditet. I modsætning til finansiel leasing, har leasingfirmaet ansvar for produktrisikoen.

 

Flex leasing

Flexleasing er en af de billigste og mest fleksible former for leasing der findes. Denne type leasing giver dig muligheden for nemt at kunne sælge bilen igen efter leasingperioden, eftersom der ikke  er nogen afgift tilbage i bilen. Der er desuden stor fleksibilitet i forhold til, hvor mange måneder du ønsker at beholde bilen. Leasingperioden kan eksempelvis være 6 måneder, hvorfor den månedlige ydelse og værditabet ved leasing vil være lavere. Herudover kan flexleasing bedre betale sig desto højere bilens pris er, samtidig med, at du også vil kunne sælge bilen til udenlandske købere, når du ikke længere ønsker bilen.

 

Split leasing

Split leasing er den sidste type leasing, som vil blive beskrevet. Ved split leasing slipper du for beskatning af en firmabil, hvorfor denne form for leasing kan være favorabel, såfremt du er indehaver af eller medarbejder i et firma, og ønsker adgang til brug af firmabilen privat. Ved split leasing er du desuden nødsaget til at føre et kilometerregnskab over, hvor meget du kører privat og hvor meget du kører i firmaregi. Dette kan imidlertid gøres dejlig nemt med en monteret tracker, da udgifterne her vil blive automatisk fordelt mellem firma og medarbejder alt efter den erhvervsmæssige og private andel. Split leasing indebærer hermed også, at der oprettes to leasingaftaler på samme bil.