Multibane i egen have

Dette skal du være opmærksom på ved anlæg af multibane i haven

Har I plads i haven, som I ikke udnytter, så er en multibane en mulighed. Med en multibane bliver flere forskellige typer af leg og boldspil samlet på et sted. Herved kan du lade børnene få legen fra skolegården med hjem, og samtidig vil det også være et sikkert hit hos børnenes venner. Multibanerne skaber gode rammer for ungerne, og den kan være med til at øge deres motivation for at komme ud og få noget frisk luft. Der skal være plads til motion i hverdagen, hvor computerspil er begyndt at fylde for meget i nutiden.

 

3 typer af underlag

Når I skal have multibanen, skal I være opmærksomme på, at man kan vælge tre forskellige slags underlag.

De tre forskellige materialer har hver sine fordele, og derfor vil der være en lille forklaring af underlagene.

Kunstgræs er især godt, hvis jeres børn elsker at spille fodbold. Det kan fungere som et slags mini-stadion, hvor der kan komme mange gode kampe mellem forældre, børn og venner.

Asfalt er den mest ’faste’ løsning af de tre muligheder. Det egner sig især godt til, hvis der skal spilles en masse basketball på banen – så skal I jo også bare lige have anskaffet jer et par kurve. Hvis I har mindre børn, kan der også tegnes med kridt på dette. Der vil med sikkerhed blive lavet en masse hinkebaner.

Det sidste slags underlag er gummibelægning. Det er det materiale, som er lettest at vedligeholde. Derudover kan man få det i flere farver, så hvis man er modig, vælger man nogle lidt vilde.

 

Få styr på jordbundsforholdene

Når du skal anlægge en multibane, er det vigtigt, at du har styr på jordbundsforholdene. Hvis der ikke er styr på dem, risikerer du, at banen på sigt vil blive ubrugelig. Af den grund bør du altid kontakte fagpersoner forud for projektet.