Gør det selv ombygning

Spar penge på ombygning og gør det selv

Bærer du også rundt på drømmen om at skabe det perfekte hjem for dig selv og din familie? At de velkendte fire vægge skal indfange en rar og tryg atmosfære og afspejle de unikke mennesker, I er?

 

Tag sagen i egen hånd

Det er en drøm, som de fleste kan relatere til, men det er også en drøm, som kan ende med at koste dig en mindre formue. For det første kan materialerne hurtigt løbe op i svimlende beløb, og lægger man løn til håndværkere oveni, er det næsten, så man mister pusten. Det er der dog råd for. Hvis du selv påtager dig en del af det praktiske arbejde samt genbruger, hvad genbruges kan, er der en stor besparelse at hente.

 

Hvad kan jeg selv gøre?

På badeværelset er der for eksempel en lang række opgaver, som du selv kan stå for. At få lagt fliser af en professionel kan nemt blive en dyr affære, men hvis du i stedet nøjes med at hyre en fagmand ind til en times vejledning, hvorpå du selv tager fat på fliselægningen, har du hurtigt sparet flere tusind kroner.

 

Der er dog visse projekter, som det er lovpligtigt, at du får en professionel til at udføre. Af forsikringsmæssige årsager, er det super vigtigt, at du sætter dig ind i disse regler, inden du går i gang.

 

Tilslut dine egne hårde hvidevarer

Et oplagt område at sikre sig en besparelse er ved installeringen af diverse hårde hvidevarer. Hvis budgettet strammer, så kan du selv tilslutte dine hårde hvidevarer, så længe de kommer med en stikprop.

 

En god tommelfingerregel er, at du selv må installere alt, som kan tilsluttes direkte i stikkontakten. Der er krav om professionel montering, når tilslutningen sker via en dåse eller et komfurudtag.