Sådan lægger du rullegræs i haven

Er din græsplane vissen og død, kan du med fordel få nyt, flot rullegræs.

Trænger haven til nyt græs?

Har du fået nyt sommerhus, kolonihave, eller har du bare været i gang med at give ukrudt op og omlægge haven derhjemme? Nu ser haven måske kedelig ud med jordbunden, og der er lange udsigter til, at der igen kommer græs. Hvad end du venter på at græsset gror op, eller at din græsplæne er blevet grim, er der heldigvis råd for begge dele! Det er nemlig ikke særligt svært selv at lægge rullegræs i haven, og hvis bare du har lidt grønne fingre, så behøver du ikke at kontakte en anlægsgartner. Hvis du har tålmodigheden til det, så er det en rigtig god investering for helhedsindtrykket at lægge rullegræs i haven.

 

Step-by-step-guide

Har du en anlægsgartner gemt i maven, kan du helt sikkert selv lægge rullegræs. Her får du ovenikøbet en guide til, hvordan du gør.

  • Gør underlaget klar: Underlaget skal være fri for ukrudt, græstotter og andre ting, der kan være i vejen, før rullegræsset kan lægges. Desuden er det også vigtigt, at underlaget er jævnt, og gerne så fast som muligt.
  • Jorden skal gødes: Når du har gjort underlaget jævnt og fast, skal det gødes. Den gødede jord giver rullegræsset den nødvendige næring, så det kan sætte rødder.
  • Rullegræsset lægges: Begynd ved den længste lige kant, så gør du det lettest for dig selv. Rullegræsset skal lægges så tæt som muligt, så man ikke kan se samlingerne. Som en ægte anlægsgartner ville gøre det, er det en god idé at bruge en tromle over rullegræsset, når det er lagt.
  • Læg rullegræsset hurtigt: Det anbefales, at rullegræsset lægges senest 8 timer efter hjemkomst.
  • Vanding! Vand græsset umiddelbart efter, du har lagt det.

 

Få professionel hjælp

Virker det som et uoverskueligt projekt, kan du naturligvis altid kontakte din lokale anlægsgartner til at klare lægningen af rullegræsset. Hvis du har købt rullegræsset på forhånd, koster det ikke andet end anlægsgartnerens timeløn at få det lagt.