Dette bør du vide om svingkraner

Hvad bruges løfteudstyr til?

At løfte tunge emner kan både være sjovt og spændende ‒ men sker det gentagende gange og i timevis, så bliver det i sidste ende nedslidende. I nogle virksomheder foregår det stadig således: det er medarbejderne, der tager sig af de tunge emner. De risikerer skader, smerter og er generelt bare hårdt for kroppen. Det er netop her løfteudstyr ‒ og specifikt svingkraner, kan være til stor gavn i din virksomhed. Med en svingkran reducerer i risikoen for skader, smerter og problemer på arbejdet, hvilket øger produktiviteten, og i sidste endte resulterer det også i færre sygedage og gladere medarbejdere. Det er jo kun et win-win.

 

Fordelene ved at anvende svingkraner

Der er mange fordele ved at benytte svingkraner på arbejdspladsen. I forhold til andre slags kraner, så er svingkranen enormt effektiv og har en virkelig fleksibel løftekapacitet: løftekapaciteterne på svingkraner spænder helt fra 63 kg til 10.000 kg. Den kan altså løfte alt fra de helt ”små” emner til de helt enorme. At have en så fleksibel kran med så bred en løftekapacitet øger effektiviteten og produktiviteten på arbejdspladsen og er enormt tidsbesparende. Men vigtigst af alt ‒ som tidligere nævnt ‒ så er det med til at passe på medarbejderne, det øger deres arbejdsglæde og mindsker skader, nedslidning o.l.

 

Forskellige slags kraner

Hvilken kran passer bedst til hvilke løft/behov? I forhold til andre slags kraner, så fungerer svingkranen inden for et givent område: den strækker sig altså ikke over et enormt område. Har I brug for en kran, der skal løfte over et større område, såsom på tværs af et lager, så er en traverskran typisk et bedre valg. Men er det blot løft inden for et afgrænset område, så er svingkranen helt klart den optimale løsning.