Nyttig viden inden bilen skal til service

Dette skal du vide inden din bil skal til service

Det kan være fristende at springe et serviceeftersyn til din bil over, men det kan vise sig at blive dyrt i den anden ende. En skade på bilen kan nemlig forårsage yderligere skade og blive dyrere end et simpelt serviceeftersyn.

 

Hvad indeholder service på en bil?

Service ved værksteder kan inkludere forskellige eftersyn. Snak med værkstedet om, hvad der er inkluderet i service på bilen. Et eftersyn kan indeholde:

  • Olieskift og nyt filter
  • Kontrol af bremse- og kølervæske
  • Kontrol af dækmønster og dæktryk
  • Kontrol af undervogn og styretøj
  • Kontrol af udstødning
  • Smøring af hængsler og låse

 

Hvad koster service på bilen?

Grundlæggende og oftest koster et serviceeftersyn til bilen mellem 2.500 og 4.000 kroner. Prisen kan variere alt efter, hvilket bilmærke og hvilken model, du har. Det kan også afhænge af, hvor du vælger at køre bilen hen, og om du undersøger de forskellige muligheder på markedet, inden du kører bilen til det første værksted, du ser. Hvad der er inkluderet i et serviceeftersyn, kan være forskelligt fra værksted til værksted, men de fleste har som regel et olieeftersyn, et lille eftersyn og et grundigt eftersyn. Ved olieftersyn skifter mekanikeren olie og oliefilter. Ved et lille eftersyn er der, udover olieskift, også kontrol og eftersyn af døre og vinduer, lys, instrumenter, dæktryk, undervogn, udstødning og styretøj. Det grundige eftersyn inkluderer det samme som det lille, men derudover også rensning af bremser, olier, filtre og justering af ventiler. Snak med mekanikeren om, hvad der er inkluderet i et syn hos dit værksted.

 

Hvornår skal bilen til service?

Alt efter bilen kan serviceeftersynet komme ved 5.000 eller 50.000 kørte kilometer. Det mest almindelige er dog mellem 10.000 og 30.000 kørte kilometer. Hvis du kører mindre end dette, skal bilen til service med årsintervaller, som er enten hvert eller hvert andet år.