Kender du fordelene ved leasing af bil?

I takt med en større produktion af et større udvalg af biler er det blevet nemmere at blive fristet af tanken om en ny bil – også selvom du allerede er bilejer. Derfor vender flere deres opmærksomhed mod muligheden for leasing af en ny bil. For de uindviede kan vi kort forklare, at leasing er din mulighed for at leje en spritny eller lettere brugt bil i en aftalt periode til en månedlig ydelse. Når du ikke længere ønskede at bruge bilen mere, kan du aflevere den hos den bestemte bilforhandler, hvorefter kontrakten færdiggøres. Derfor skal du overveje leasing af bil, hvis du har mere interesse i løbende at skift din bil ud.

 

Fordele og ulemper ved leasing af bil

Fordelene ved leasing af en ny bil er, at du slipper for forpligtelserne, når det kommer til brug og ejerskab af bilen. Du slipper derfor for at betale ekstra afgifter og renter, hvis du har tilstrækkelig kredit. Desuden er det nemt at skille sig af en bil, når du er blevet træt af at køre i den.

 

Ulempen er til gengæld, at bilen bliver udleveret på baggrund af en leasingaftale, som binder dig i minimum 11 måneder. Desuden stiller kontrakten krav for antallet af kilometer, du må køre i bilen. Hvis du har et meget uforudsigeligt kørselsbehov, kan det derfor blive dyrt for dig, da eventuelt ekstra kørte kilometer afregnes efterfølgende.

 

Hvordan foregår leasing af bil?

Du får en kort skitse af, hvordan en leasingaftale kommer til at foregå. Der er selvfølgelig variationer, men det vigtigste er de tre parter, som er inkluderet: brugeren, bilforhandleren og finansieringsselskabet. Som bruger vælger du, hvilken model du kunne tænke dig, hvorefter bilforhandleren fortæller pris og opkøbspris efter endelig brug. Finansieringsselskabet laver derfor en analyse af prisen og din kreditværdi, hvorefter en leasingaftale bliver lavet. Det vil sige, at det er finansieringsselskabet, der ejer bilen, hvor du som privatperson er givet tilladelse til brug.