Ignorer ikke disse advarselslamper

Kør på autoværksted, hvis din bil viser disse advarselslamper

Melder bilen om disse fejl

Når vi pludselig står overfor en rød eller gul lampe i instrumentbrættet, kan det betyde, at alt ikke er som det skal være under motorhjelmen. Derfor er det også vigtigt, at vi ikke ignorerer de advarsler, som bilen giver os. Nogle lamper er nemmere at rette op på end andre, det er eksempelvis advarsler om manglende sikkerhedssele, og at håndbremsen ikke er sluppet. Andre lamper ikke helt så nemme at fikse, det kan være olielampen, for høj temperatur i motoren, motorproblemer, bremsesystemet eller problemer med batteriet. Her er det vigtigt, at du tager lamperne alvorligt.

 

Hvornår skal du kontakte dit autoværksted?

I nogle tilfælde kan du være heldig og slippe for at kontakte dit autoværksted. Hvis din bil advarer som for høj temperatur i motoren, kan du stoppe bilen og vente et stykke tid, så den kan køle af. Tænder du bilen igen og lyser lampen ikke, kan du køre videre, ellers skal du ringe. Hvis du advares med en gul olielampe, kan du stoppe bilen og tjekke oliebeholdningen. Hvis lampen slukkes når du tænder igen, er det ok at køre på, indtil du kan fyld olie på. Lyser olielampen rød eller fortsætter den gule lampe med at lyse, skal du slukke bilen og ringe til dit autoværksted. Du må ikke køre videre.

 

Kontakt autoværkstedet inden du ankommer

Det er altid en god ide, at du ringer til det lokale autoværksted inden du dukker op, så de er forberedte og bedre kan hjælpe dig. Hvis du ikke er i nærheden af et autoværksted du kender, kan du eventuelt google det nærmeste autoværksted, så du kan ringe til dem og forklare, hvad der er galt. Så kører du ikke forgæves, hvis ikke værkstedet har mulighed for at hjælpe dig.