Tre tips til et flot gulv

Gulv

 

Flotte gulve kan løfte hele hjemmets atmosfære, hjemlighed og ikke mindst få alt andet til at se flot ud. De færreste er dog klar over helt præcist, hvordan man passer sine gulve, så de ikke mister glansen og naturligheden i deres farve. Nedenfor giver vi dig tre gode råd til, hvordan du kan passe på dine gulve, så de forbliver flotte, lækre og skinnende. Hvis du søger professionel gulvbehandling i Århus, så kan du med en hurtig søgning på internettet finde et passende og professionelt gulvfirma.

1. Brug rent vand til at fjerne snavs

Rigtig mange går i gang med at gøre rengøring af deres gulve med forskellige midler uden at fjerne rester, småsten og snavs først. Derfor ender rigtig mange også med at få et ridset og urent gulv. Af denne grund er det helt grundlæggende først og fremmest at støvsuge og derefter at gøre gulvets overflade rent med lunkent vand og en moppe. Det er en helt basal ting, som rigtig mange ikke får gjort.

2. Kend din træsort

Når man skal vaske, pleje eller genopfriske sit gulv, bør man først og fremmest sætte sig ind i, hvilken træsort der er tale om. Rengøringsmidlet kommer til at afhænge af træsorten, og man får dermed også det bedste resultat. Mange vælger at benytte sig af ganske almindelig universalrengøringsmiddel, men dette er en dårlig idé. Da universalrengøring normalt fjerner fedt, vil man risikere at fjerne den behandling, som gulvene har på overfladen. Uanset hvilken træsort, der er tale om, kan man altid bruge ganske almindelig trærens. Trærens bør altid bruges først, og derefter kan man benytte sig af enten lak-, olie- eller natursæbe.

3.  Hvad er gulvet overfladebehandlet med?

Et andet grundlæggende spørgsmål man bør stille sig selv, før man går i gang med rengøring af sine gulve, er, hvilken type overfladebehandling gulvet har fået. Der findes rigtig mange overfladebehandlinger, men de mest typiske er olie, lak eller sæbe. Til alle tre findes der en specifik sæbe, som man kan benytte til rengøringen. Når du går i gang med at vaske dine gulve, er det vigtigt, at du ikke putter for meget eller for lidt sæbe i vandet. Prøv dig frem de første par gange og find den helt rigtige balance mellem vand og sæbe. Det bør nævnes at træet i nogle tilfælde være så beskadiget, at det har brug for at blive slebet. Hvis man har mod på det, kan man selv vælge at slibe sine gulvet, men hvis man ikke er helt tryg ved det, kan man altid ringe til et gulvfirma og få et tilbud. Bor man i Jylland, kan man med fordel kontakte et gulvfirma i Århus og få et uforpligtende tilbud. Et professionelt gulvfirma vil altid have den rette information, uanset hvilket slags gulv der er tale om.

Hummels Gulvservice
Løgtenvej 27
8543 Hornslet
87 41 09 00