Den moderne mands skæg i 2019

Hvordan skal den moderne mands skæg se ud i 2019? Fortsætter fuldskægget i førertrøjen, eller er det tid til, at dem med sløj skægvækst kommer på banen?

Læs med her, hvis du gerne vil vide mere om, hvordan den moderne mands skæg skal se ud i 2019.

 

Tætbarberet fuldskæg

I øjeblikket er der en del western-referencer i serier og film, og det sætter også sit præg på skægget. Hvis du er i tvivl om, hvad tætbarberet fuldskæg er, er Bradley Coopers fuldskæg i filmen ”A Star Is Born” et perfekt eksempel på. Han har noget fylde på overlæben og en ”undercut”, der fremhæver overskægget eller skyggen på overlæben.

 

Sådan plejer du tætbarberet fuldskæg

Hvis du har tætbarberet fuldskæg eller planer om det, er en god skægolie et must. Skægolien plejer det skæg, der stritter og fugtgiver på samme tid huden. Det kan også være en god idé at investere i en god saks, der kan hjælpe med at holde den jævneoverflade, ligesom man gør med en hæk.

 

Van Dyke

Van Dyk skægget er opkaldt efter barokmaleren Anthony van Dyck, og det er et overskæg, der spidser lidt ud med en tut på hagen, og barberede sider. Stilen er en light version af et skæg, og er traditionelt og sofistikeret på samme tid. Stilen er god til mænd, der ikke kan gro et skæg, fordi man selv med et tyndt skæg kan rocke det.

 

Sådan får du skægget

Hvis du gerne vil have Van Dyke-skægget, så skal du stoppe barbering og trimningen i nogle uger, og lade overskægget gro til en længde, hvor du kan begynde at forme det. Herefter skal du barbere dine kinder med kniv eller skraber og lade skægget på hagen blive. Når dit skæg gror, kan du bruge en trimmer og forme en spids på hagen. Det er vigtigt, du ikke tager for meget af, og derfor kan det måske være en god idé at bruge en kniv i stedet for.

 

Skægstubbe eller glatbarberet?

For 15 år siden ville man tænke, at en mand ikke havde været i bad i lang tid, hvis han dukkede op med skægstubbe. I dag er det råt og sexet at se på, og det er ikke usædvanligt, at nyhedsværter har skægstubbe. Det glatbarberede look finder man mere i de trendige miljøer som i modeverdenen, og hos de unge mennesker – muligvis fordi de ikke kan få skæg.

 

Hold dig langt væk fra disse skægfrisurer

Vi skal lige have slået én ting fast til at starte med: Bakkenbarter er no-go, og det kommer aldrig til at se smart ud. Det ser kun smart ud på Wolverine og Elvis Presley, og eftersom du ikke er nogen af dem, skal du holde dig langt væk fra det. Nu hvor vi er i gang, så ska du faktisk generelt bare holde dig fra skæg med tynde linjer. Det gør aldrig noget godt for ansigtet.