Slip af med rygsmerterne

Ondt i ryggen? Sådan får du bevægeligheden tilbage

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi er en behandlingsform, som har til formål at fremme og forbedre folks livskvalitet ved at sikre, at kroppen fungerer optimalt. Behandlingen kan både finde sted i forbindelse med et genoptræningsforløb, eller hvis du oplever smerter, der er opstået spontant. Problemerne er individuelle, og det samme er behandlingen. Fysioterapeuten har en uddannelse bag sig, som gør vedkommende i stand til at identificere patientens problematik og skræddersy en løsning. Fysioterapi kan ofte hjælpe med ondt i ryggen og andre kropslige gener.

Hvordan kan fysioterapi hjælpe på ondt i ryggen?

Hvis du kæmper med rygsmerter, kan fysioterapi være den oplagte løsning for dig. En fysioterapeut vil på baggrund af sin store viden om kroppens muskulatur og sener kunne finde frem til kilden til dine problemer. Herefter kan fysioterapeuten udarbejde øvelser, som du kan udføre for at styrke og bedre din ryg. Det vil forhåbentlig medføre, at du i sidste ende slipper helt af med dine gener i ryggen.

Sådan foregår fysioterapi

Fysioterapi foregår på den måde, at du har et indledende møde med din fysioterapeut. I vil tale om de ting, som generer dig i kroppen, og I vil sammen finde frem til roden af problemet. Under mødet vil fysioterapeuten højst sandsynligt foretage nogle undersøgelser af eksempelvis din ryg – hvis det er den, der driller. Derefter vil du få et træningsprogram, som kan hjælpe dig. Træningsprogrammet vil afhjælpe dine smerter, men det skal også give mening i forhold til din livsstil. Det er derfor vigtigt, at du er ærlig overfor fysioterapeuten i løbet af samtalen. Det nytter jo ikke noget, at du får øvelser, som du aldrig vil udføre igen.