Fysioterapeutens guide til træningsstart

Sådan kommer du i gang med træning

Fysioterapeutens guide

Går du og drømmer om at tabe dig, men har du indtil videre ikke har den store succes? Du er langt fra den eneste. Hvert år sætter rigtig mange sig for, at nu er tiden inden til at tabe sig, men det er vigtigt at have et mere konkret mål end bare at ville gå ned i vægt.

At tabe sig er nemlig meget mere end at spise flere gulerødder og løbe en ugentlig tur. Rigtig mange starter hårdt ud, spiser mange salater og træner hårdt flere gange om ugen, men dette er langt fra holdbart i længden. Det vigtigste, når du vil tabe dig, er at skabe nogle nye vaner, som du kan holde dig til. Spis mad du kan lide, fremfor kun at spise kål, og motioner et realistisk antal gange om ugen, så du kan blive ved på lang sigt.

 

Pas på med at lægge for hårdt ud

Når du sætter dig for at tabe dig og har skabt nogle realistiske rammer for dit forløb, er det vigtigt at begynde langsomt. Der er nemlig stor risiko for skader, når man starter op med at træne efter en pause, fordi man tror, at kroppen stadig er i topform. Musklerne skal tilvendes den nye og øgede belastning, og det sker bedst ved at gå langsomt frem. Det kan føles som om, det går alt for langsomt i starten, men får du først en skade, er den langt sværere at komme af med igen.
Hvis du gerne vil være sikker på at gå langsomt frem, kan du alliere dig med en makker eller du kan få hjælp til at lav et program, som du kan støtte dig til. Find gerne en sport, som du synes er sjov, og som du bliver glad af at dyrke. På den måde ved du, at du på længere sigt nok skal kunne øge din belastning, og træningen er sjov allerede fra den første dag.

 

Kontakt fysioterapeuten, skulle skaden alligevel ske…

Selvom vi ved, at det er vigtigt at begynde stille og roligt med sin træning, så kan det alligevel være fristende at udfordre sig selv og sine evner. Dette fører dog oftere til skader, og de kan være svære at få bugt med igen. Skulle du få en skade, kan du altid kontakte en fysioterapeut, som kan hjælpe dig igennem genoptræning. Fysioterapeuten kan lave et individuelt tilrettelagt program eller øvelser, som du skal følge, så du kan komme tilbage på sporet. Fysioterapeuten er en stor hjælp for mange, som har skader eller udfordringer, som gør det svært at bevæge sig og fungere optimalt i hverdagen.