En opvarmningsmulighed med god samvittighed

Derfor er pillefyret en god investering for privatøkonomi og miljø

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr er meget lig et olie- eller gasfyr. Et pillefyr fyrer dog bare med træpiller frem for olie eller gas. Fyret består af et træpillemagasin, en kedel og en brænder, hvorefter hele huset og brugsvand opvarmes med den varme, som fyret producerer. Der er to forskellige træpillefyr. Det ene er et pillefyr med vandtank, og det andet er et pillefyr med automatisk pillekedel. De to typer af fyr adskiller sig på investeringspris og vedligeholdelse. Det automatiske pillefyr kræver ikke genfyldning af træpiller hver anden uge, da det jo er automatisk.

 

Spar penge ved at investere i et pillefyr

Hvor meget du sparer ved at investere i et pillefyr afhænger af hvilken type hus, du har, og hvordan det er isoleret. Hvis man laver et tænkt eksempel, hvor man skifter et oliefyr ud med at pillefyr, vil det give en årlig besparelse på omkring 17.000 kr. Eksemplet tager dog ikke højde for udgifter til lån, reparation eller vedligeholdelse.  

 

Fordele og ulemper ved et pillefyr

Der er både fordele og ulemper ved et pillefyr. Den største fordel er, at det er en rigtig billig måde at varme sit hus op på. Det er også en meget mere miljøvenlig måde at opvarme sit hus op på i forhold til andre varmeløsninger. En ulempe er dog, at det kan være tidskrævende at bruge tid på at fylde træpiller på fyret. Derudover kan kvaliteten på træpiller også være meget svingende.

 

Virkelighedstjek – er pillefyr noget for dig?

Nu stiller du sikkert dig selv spørgsmålet, er et pillefyr noget for mig? Hvis du kan svare ja til følgende: jeg har mulighed for at opmagasinere træpillerne til fyret, jeg har plads til selve fyret i mit hus eller en tilbygning dertil, jeg har tiden til at fylde træpiller i fyret og tømme aske fra askeskuffen, og sidst jeg har økonomisk mulighed for at investere i en ny varmeløsning, så er et pillefyr helt sikkert noget for dig!