Service af elbil

Sørg for service af din elbil

Derfor er service af din elbil vigtig

El- og hybridbiler bliver mere og mere almindelige i bybilledet. Dette hænger sammen med, at der kommer større fokus på den grønne omstilling og omtanke for klimaet og kloden. Derudover udvikler teknologien sig stødt, hvilket medfører et voksende udvalg af miljøvenlige køretøjer med lækkert design.

Hybrider og elbiler har ofte en masse moderne features, som gør dem super attraktive på markedet. Men selvom det er den nyeste teknologi, der benyttes, skal du stadig huske at få foretaget service af elbil og hybrider. Ligesom alle andre køretøjer kan en elbil opleve slitage, og dette kommer du omkring med regelmæssig service.

 

Hvilke problemer er der med elbiler?

Måske er du ikke klar over det, men bremserne i din elbil bliver ikke brugt nær så ofte som i en bezin- eller dieselbil. Årsagen til dette er, at en elbil genanvender bremsekraften til opladning af batteriet, når der lettes på speederen. Denne proces kaldes for rekuperation, og det medfører, at elbilen har et større behov for rensning. Hvis bremserne i din elbil ikke tilses ofte, vil der kunne opstå rust på bremsefladerne, hvilket reducerer bremsernes funktion.

 

Bremserne er vigtige for sikkerheden

Det siger næsten sig selv, men bremsernes funktion er super vigtig for færdselssikkerheden. Det bliver ofte omtalt i medierne, hvor vigtigt det er at overholde fartgrænserne, da det sikrer en fornuftig bremselængde. Hvis bremselængden har betydning for antallet at trafikdræbte på årlig basis, har bremsernes funktionsevne en endnu større betydning. Det er derfor helt afgørende for din egen og andres sikkerhed, at du får tjekket bremsernes virkning hos en autoriseret mekaniker. Hvis du er bekymret for din elbils bremsefunktion, kan du let booke en tid til service online.