7 skudsikre retter til grillen

Skal du have stablet en grillaften på benene men mangler inspiration? Kig med her!

7 gode opskrifter til grillen

 1. Grillpølser
  Lad os starte med det åbenlyse. Grillpølser. De findes efterhånden i så mange smage og varianter, at det ikke længere er til at holde styr på, men det gør jo også bare mulighederne for at finde den perfekte pølse meget bedre. En god ret kan her være at finde grillpølser med lækre krydderier og urter i. Den vil passe rigtig godt til en kartoffelsalat, som jo også typisk er smækfyldt med alskens urter.
 2. Pizza
  Skal grillaftenen have et italiensk strejf? Så smæk en pizza på grillen. Man kan selv lave en lækker sprød bund af få ingredienser på et kvarter, og så får du den lækreste tynde dej. En tynd dej bliver utrolig sprød, når den grilles, og her er det næsten bedst, hvis dejen bliver en smule sort. Et tip er at lave en meatloverpizza med overskydende kød, du også har købt til grillaften. For eksempel grillpølser skåret i skiver.
 3. Burgere
  Der er bare intet bedre end en bøf, der smager af grill. Det giver lige det ekstra. Man kan også give bollen et rustikt look ved at smide den på grillen i få minutter. Her kan du også prøve at købe de pakker, der halv kød og halv grøntsager. Det lyder måske sært, men det giver lige den ekstra grillede grøntsagssmag. Og så er det godt for miljøet.
 4. Grillet spidskål
  Fra de klassiske retter til de nye. Skær spidskålen ud i fire både og krydr dem, som du ønsker. Smelt for eksempel også noget smør ned på kålen. Du kan spice den ekstra op ved at bruge hvidløgssmør eller krydderurtesmør.
 5. Frugttærte
  Der skal også dessert til en grillaften. Find en tærteform, udvælg en frugt og bland en lækker crumbledej sammen. Tag for eksempel æbler, pærer eller blommer, skær dem i både og bland med en smule kanel og sukker. Dæk bådene med crumbledejen og lad den søde duft sprede sig mellem dine grillgæster mens desserten bliver klar.
 6. Skumfiduser i mariekiks
  Du tænker måske, det lyder en smule barnligt, men det er en fantastisk og enkel ret. Og hvis der er børn i selskabet, vil de elske det.
  Hvis det skal gøres ekstra lækkert, kan du købe nogle lækre kiks. Familiens børn, og andre med en sød tand, vil helt sikkert være taknemmelig for at kunne svøbe deres smeltede skumfidus ind i et sæt kiks med lækker mørk chokolade på.
 7. Spyd
  Lav spyd med en blanding af grøntsager og kød, eller noget helt tredje, og steg dem på grillen. Det kan også være sjovt for gæsterne selv at sammensætte dem. Lav en masse skåle med forksellige grøntsager og en masse forskellig kød, og lad dem bygge spydene op selv.

 

Start grillen og nyd maden

Med alle disse råd om tilberedning af alt fra kål til crumblekager er det bare at få støvet grillen af og tænde op for varmen. Velbekomme!