Kan du designe dit eget badeværelse?

badeværelsesdesign

I dag er badeværelset mere end blot et praktisk rum. Badeværelset kan forvandles til et afslappende pusterum med gode og praktiske faciliteter – endda med et godt anlæg og integreret tv-skærme, hvis det er af interesse. Og findes der en bedre måde at slappe af på end med et varmt brusebad, eller ved at lægge sig i blød i badekarret med levende lys og afslappende musik?

Der findes mange virksomheder, der står klar til at give dig inspiration og rådgivning til din badeværelsesindretning, så du får det rum, du har behov for, og som lever op til dine ønsker. Men inden du designer og indretter dit helt eget badeværelse, er der flere ting, du bør overveje.

Hvor stort skal badeværelset være?

Der findes mange forskellige størrelser på badeværelser. Eksempelvis kan du få skabt et luksuriøst badeværelse, som indeholder toilet, en til flere håndvaske, separat badekar og brusekabine – og måske endda spa. Afhængigt af dit budget kan du også designe dit badeværelse i et mindre rum for at få en følelse af større privatliv, hvis du har behov for det.

Mange familier har ikke badeværelser med mange kvadratmeter, og her kan en renovering af det gamle badeværelse give en følelse af at have mere rum. Både indretningen og valg af interiør kan have stor indflydelse på, hvor stort et rum føles – og gøre det mere funktionelt for en familie at dele.

Er der tilstrækkelig nok belysning?

Naturligt eller kunstigt lys er et vigtigt element på ethvert badeværelse. Et vindue eller et bestemt loftlys giver en naturlig belysning, så badeværelset virker større og mere rummelig. Uden den rette belysning – hvad enten det er naturligt eller kunstigt – kan du risikere, at din badeværelsesindretning ikke bliver som forventet. Eksempelvis kan en forkert belysning være med til ikke at oplyse dit badeværelse ordentligt nok, så det ikke giver det indtryk af luft og plads, som du ønskede.

Ukorrekt belysning er noget, der ofte overses, og det kan have stor indvirkning på dit humør, og hvordan du har det, når du befinder dig på dit badeværelse. Heldigvis er der mange VVS-firmaer med speciale i badeværelser i København, der kan rådgive dig inden for alt, hvad der vedrører et nyt badeværelse – lige fra interiør, tilbehør og belysning.

Leon Petersen VVS A/S
Baldershøj 1
2635 Ishøj
78 77 17 09