Spar tømreren væk og skift selv dine vinduer

Dette indlæg er sponsoreret.

Sådan skifter du selv dine vinduer

Hvis du gerne vil spare penge og ønsker at skifte dine vinduer selv – så er du kommet til det rette sted. Hos Kkaps har vi her i indlægget samlet gode tips til, hvordan du på bedste vis kan skifte dine vinduer selv og spare penge på en tømrer.

Faktisk er der mange, der begiver sig ud i at skifte vinduer på egen hånd. Det forstår vi godt. Der er mange penge at hente, og det er en gør-det-selv-opgave, der – for nogle – virker overskuelig. Det første og afgørende skridt på vejen er at sørge for at måle korrekt op til de nye vinduer.

Du kan med fordel høre din vinduesleverandør ad, hvordan han anbefaler, at du foretager opmålingen. Uden en korrekt opmåling vil du ikke kunne sætte vinduerne i selv.

 

Isætning af dine nye vinduer: sådan gør du

Det kan variere fra vindue til vindue, hvordan man bør montere det. Men som oftest er tømrerens tilgang til monteringen på følgende måde:

  1. Sæt det nye vindue i
    Når du sætter vinduet i, anbefaler tømreren, at du bruger afstandskiler. På den måde sikrer du, at der er nok afstand mellem vinduet og karmen til isolering.

 

  1. Placer karmskruerne
    Her gælder der meget specifikke anvisninger for det enkelte vindue, som du finder i den medfølgende manual. I monteringsmanualen finder du ud af, om der er borede huller på forhånd – eller om du selv skal placere hullerne.

 

  1. Fastgør vinduet
    Tredje skridt er at skrue vinduet fast i muren, som du gør ved hjælp af karmskruerne. Begynd med de øverste hjørner, så du har mulighed for at justere undervejs. Fortsæt således til karmen er fastgjort.Hvis du har brug for mere visuel vejledning, kan vi anbefale at slå dine vinduer op på YouTube. Der findes rigtig mange lærerige og gode videoer, som forklarer grundigt, hvordan du bedst monterer dine nye vinduer – også selvom du ikke selv har en baggrund som tømrer.

Sådan sikrer du en korrekt montering

Hvis du undervejs i vinduesmontering oplever, at opgaven bliver for uoverskuelig, er det bedre at kontakte en professionel tømrer. Man kan hurtigt komme til at gøre mere skade end gavn, hvis man forsøger sig med en arbejdsopgave, som stiger en over hovedet.

Tag kontakt til tømreren, hvis du gerne vil sikre en korrekt montering af dine nye vinduer.