Sådan vælger du de rette tagrender

Find de perfekte tagrender med disse gode råd

Når det er tid til at skifte tagrender

Et tag er på mange måder en bygnings essentielle grundlag. Det beskytter huset mod fugt og leder vand ned i tagrenderne, så man undgår vandskader. Mange glemmer dog at få tjekket deres tagrender regelmæssigt, og det kan have alvorlige konsekvenser. Når du skal vælge tagrender til din bolig, er det derfor vigtigt at have disse overvejelser i mente. Husets tagrender leder nemlig op til flere tons vand væk årligt, og dette er gradvist med til at nedbryde tagrendernes konstruktion. Hvis du har tagrender, der er over 20 år gamle, er det således på tide at få dem renoveret eller udskiftet.

 

Sådan vælger du mellem zinktagrender og plasttagrender

At udvælge nye tagrender kan dog hurtigt komme til at virke som en stor udfordring, da der findes mange forskellige varianter på markedet. Du kan eksempelvis vælge mellem zinktagrender og plasttagrender. Zinktagrender passer til alle typer huse og er måske den mest klassiske type af tagrende. Gennem årene bliver zinktagrender blot smukkere med en patina, der ikke gør kvaliteten af tagrenderne ringere. Zinktagrender er desuden ekstra modstandsdygtige over for det vilde danske vejr. Hvis du ønsker effektivitet til en rigtig god pris, er plasttagrender måske den rette løsning for dig i stedet. Plasttagrender tåler både saltvandståger og forurenet luft. De fås i mange farver, men de egner sig ikke til en bolig med et klassisk og storslået udseende.

 

Ståltagrender og kobbertagrender? Udforsk mulighederne i dag

Det er også muligt at vælge mellem ståltagrender og kobbertagrender, som skaber et mere blankt og solidt udseende på din bolig. Ståltagrender er et godt valg for dig, der ønsker et stærkt materiale, der forbliver skinnende i mange år frem. Denne type tagrende er nem at vedligeholde og passer til mange forskellige boliger. Hvis du derimod har en ældre herskabsbolig, kan det betale sig at vælge kobbertagrender. Med et mere elegant udtryk er denne tagrende perfekt til dig, der ønsker et mindeværdigt udtryk, som fuldender dit hus.