Sådan sliber du dit trægulv

Nyt gulv eller gulvafslibning?

Vi udsætter gulvet for slitage hele tiden – og derfor er der ikke noget at sige til, at det bliver nedslidt igennem årene. Selvom gulvet ser gammelt ud, er det imidlertid ikke altid nødvendigt at udskifte det med et helt nyt gulv. Faktisk kan man puste masser af nyt liv i trægulve ved at få foretaget slibning af gulve. Skulle du være i tvivl om, hvorvidt dit gulv skal udskiftes helt, anbefaler vi, at du tager kontakt til professionelle. Skal dit gulv derimod afslibes, har vi samlet en enkel guide nedenfor, så du kan få dit gulv til at fremstå flot og nyt på rekordtid!

 

Sådan sliber du gulvet

Inden man udfører slibning af gulve, er det vigtigt, at man forbereder det pågældende område. Det første, man skal være opmærksom på, er at dække synlige søm. Dette gør man, så sandpapiret ikke bliver revet i stykker. Herudover skal man gøre gulvet rent for gamle maling- og limrester. Når gulvet er rent, kan man påbegynde gulvafslibningen med en slibemaskine. Det er vigtigt, at slibemaskinen er kalibreret ordentligt, så den ikke laver bølger i gulvet. Herudover skal man gå i et roligt og stabilt tempo, når man kører med slibemaskinen – så er man sikker på at få et jævnt og flot resultat. Som udgangspunkt skal gulvet slibes 3 gange. Der skal foretages en grovslibning, mellemslibning og finslibning.

 

Slut af med overfladebehandling

Når gulvet er slebet, er det vigtigt, at det bliver overfladebehandlet. På denne måde passer du på gulvet og giver det de bedste forudsætninger for at holde i mange år frem. Hvad du skal overfladebehandle med, afhænger i høj grad af, hvilket type gulv du har, og hvilket udseende du ønsker, at gulvet skal have. Du kan eksempelvis ludbehandle, sæbebehandle, oliebehandle eller lakbehandle. Er du i tvivl om, hvilken overfladebehandling der passer bedst til dit gulv, bør du søge rådgivning i dit lokale byggemarked eller hos en ekspert.