Sådan klargør du selv din båd

Vedligehold din båd til sæsonen

Sådan gør du din båd klar til sæsonen

Når sommersæsonen nærmer sig, og det er tid til at få båden på vandet igen, er det så ærgerligt at opdage, at båden har ridser eller skader i lakken. Men bare rolig, du kan heldigvis fikse lakken igen, så din båd fremstår fin og ny igen.

Start med at dække området ind med malertape, så du holder dig indenfor det skadede område. Brug en slibemaskine med fint sandpapir eller slib lakken med håndkraft. Pas på med at slibe for meget, men lav bare en ru overflade. Når du er færdig, skal du rengøre overfladen med acetone. Nu kan du påføre enten gelcoat eller topcoat.

 

Mal selv din båd

Når du har repareret skader i lakken, og båden er pudset op, kan du sagtens selv male båden. Det er vigtigt at båden er malet, da det har stor betydning for, hvordan båden glider i vandet. Jo mere glat overfladen er, jo sværere er det for alger og andet at sætte sig fast under vandlinjen, hvilket giver en bedre oplevelse gennem vandet. Du kan male med gelcoat for at beskytte glasfiberen under vand, og for at få en holdbar og glat overflade. Herefter kan du male på tværs af malingen fra før med topcoat, som er det yderste lag.

 

Husk elektronikken

Præcis som derhjemme, er det vigtigt at have en uddannet elektriker til at kigge på de elektriske installationer på båden. Da båden altid er i tæt kontakt med vand, er det endnu mere vigtigt, at du er sikker på, at installationerne er lavet korrekt. Til visse opgaver, skal man benytte sig af en båd- og skibselektriker, der har erfaring og uddannelse med elektronikken på både. En bådelektriker kan hjælpe med udskiftning af batterier, startere og ladere, og kan også hjælpe dig med reparationer eller udskiftning af generatorer. Få en bådelektriker til at hjælpe dig med båden, så du er godt sejlende til den nye sæson.