Sådan holder du din bolig ren og præsentabel året rundt

En klar udsigt

Fugleklatter, skidt og kalk. Dette er blot nogle af de elementer, som kan skærme udsynet fra vinduespartiet. Har man en have eller bor i lejlighed, kan det synes forstyrrende – særligt når sommermånederne står for døren. Som udgangspunkt anbefaler vinduespudseren, at man får pudset sine vinduerne mindst to gange om året for at opretholde en ren og klar udsigt. Ønsker man selv at give sig i kast som vinduespudser, er det vigtigt, at man benytter sig af de rette materialer og redskaber. Rengøringsmidlet skal ikke være for groft, da vinduet kan tage skade. Mange gange kan man faktisk komme langt med varmt vand og sæbe. Bor du højt oppe, er det en god idé at søge hjælp hos en vinduespudser.

 

Rene overflader

Det er ikke kun vinduet, der har godt af en ren overflade. Vores gulve er ligeledes med til at indramme boligens udseende. Derfor kan det betale sig at gøre gulvvask til en del af sin rengøringsrutine. Ligesom vinduespudseren kræver det blot de rette redskaber og en god teknik. Når man skal rengøre hårde overflader, er det essentielt, at man vælger rengøringsmidler ud fra gulvets materiale. Der er nemlig stor forskel på at rengøre trægulve og fliser. For at sikre et godt slutresultat kan det være en fordel at støvsuge gulvet for støv og andet snavs inden rengøringen.

 

Praktisk opbevaring

Har man fået hjælp af en vinduespudser, kan man nyde en klar udsigt – både inde og ude fra boligen. Er hjemmet fyldt med rod, er der imidlertid ikke meget at blive betaget over. Drømmer du om at skabe et hjem med god struktur, kan du minimere rodet med praktisk opbevaring. Du kan eksempelvis organisere legetøj eller tøjskabet ved hjælp af reoler og kurve. Mange gange ser boligen nemlig mere præsentabel ud, hvis løse elementer er samlet i en kasse eller lignende. I dag kan man få mange opbevaringsmuligheder, som både kan yde praktiske og æstetiske fordele i hjemmet.