Reparation af lakskader

Autolak

Autolak har to funktioner: Du kan give din bil nyt liv med en helt ny farve, eller du har mulighed for at fikse ridser og ujævnheder. Autolak er nem at anvende og kræver kun en lille smule forberedelse, men til gengæld vil lakken få ridserne til at forsvinde helt.

 

Har du oplevet lakskader på din bil?

Nogle er de mest normale lakskader er til at fikse igen med autolak. Det kan for eksempel være stenslag på motorhjelmen og i taget. Det kan også være i dørkanterne, især i bunden hvor pladen er bukket om. Kanten på indersiden af motorhjelmen eller det kan være i kanterne og ved listerne på bagklappen. Kanten rundt på forruderammen er også udsat. Et sidste sted er skærmkanterne, især de bagerste under indstigningslisterne. Lakskaderne kan være synlige eller mindre synlige. Nogle af dem kan være svære at komme til, men det er besværet værd, når lakken først er fikset.

 

Måden du kan fikse

Hvis du gerne selv vil fikse de små lakskader, er det heldigvis nemt at gå til. Start med at sætte tape rundt om skaden, så du ikke kommer til at beskadige den sunde lak. Krads hul i lakken med en lille skarp kniv eller andet, så kanterne ser pæne og sunde ud. Brug så en lille stålbørste til metallet er helt blankt og skinner. Rens området med sprit eller lignende, og så er du klar til at dække skaden med autolak. Når du er færdig, skal lakken have til at tørre.

 

Prøvet uden held?

Hvis du har forsøgt med ovenstående metode og fremgangsmåde, og du ikke er helt tilfreds med resultatet, eller du ikke kan komme ordentligt til, der hvor skaden sidder, så tag kontakt til en professionel, som er uddannet indenfor området.