Reducér støjen i haven med et støjhegn

Reducér støjet i haven et støjhegn

Du har formentlig stødt på en form for støjhegn, når du har bevæget dig på motorveje eller andre trafikerede veje, der ligger opad et boligkvarter. Det er dog ikke nødvendigvis støjhegn, der æstetisk tager sig særlig godt ud, og det vil ofte også være hegn, som er blevet sat op af den omkringliggende kommune. Hvis du er derimod privatperson, der selv ønsker at skabe mere ro om din have og dit hjem uden at skulle indgå i den kommunale trædemølle, så er der heldigvis råd for dig. Støjhegn til private er nemlig blevet mere og mere populært, og det er i dag muligt at finde nogen, der er både effektive, smukke og i høj kvalitet. Det kan du læse mere om i dette indlæg.

 

Så effektive er støjhegn

Du bor måske op ad en trafikeret vej, hvor bilerne drøner forbi flere gange dagligt, eller så har du måske udsigt til, at et årelangt byggeprojekt starter lige på den anden side ad vejen. Det er i tilfælde som disse, hvor det er enormt smart at installere støjhegn, så generne fra byggestøj og bilister kan blive reduceret og dermed give dig mulighed for at nyde din have i fred og ro. Men hvor effektive er støjhegn egentlig? Jo, når man taler om støj, mener man, at mennesker vil opfatte en støjreduktion på 3-4 DB som en halvering af støjen omkring dem. Et korrekt udført støjhegn kan dæmpe støjen med helt op til 8-10 DB, og der er derfor tale om en meget mærkbar ændring i støjniveauet. Støjhegn er derfor en særligt effektiv og elegant løsning for dig, der drømmer om mindre larm og stress omkring dit hjem, så du kan finde ro og øge din koncentrationsevne, selvom der er travlt omkring dig.

 

Sådan sætter man et støjhegn op

Det er muligt selv at sætte sit støjhegn op, men man skal dog være særligt opmærksom på, hvordan man gør det. Det skal man, fordi effektiviteten af støjhegnet afhænger af, at konstruktionen er helt tæt, og at støjhegnet naturligvis er af god kvalitet til at starte med. Langt de fleste steder, hvor du kan købe støjhegn, kan du dog få professionelle til at gøre det for dig, så du er på den sikre side.