Gulvvarmen og dets funktioner

I Europa er gulvarme, er blevet en stor spiller på markedet, indenfor opvarmning af lejlighed og hus. Guldvarme er en praktisk løsning, da du spare plads ved ikke at have radiator. Selvom denne løsning er utrolig tiltalende skal man dog tag flere forskellige faktore til overvejelse, inden du beslutter dig. Nedenunder vil du kunne læse mere om de positive og negative effekter ved gulvvarme.

Gulvvarme er normalt billigere end traditionelle radiatorer og vådeområder på gulvet tørrer hurtigt, hvis man bruger denne form for varme. Dog skal du forvente at det vil tag noget tid, før lejligheden bliver opvarmet. Hvis du bruger traditionelle radiatorer vil der someregel går kortere. Man regner med at det vil tag ca. tredive minutter at opvarme et normalt trægulv. Men et af de aller største argumenter, for at vælge gulvvarme er komfort. At vågne op og træde ud på et koldt gulv, kan være irreterende og ved brug af gulvvarme slipper man for denne gene.

Højere effektivitet er helt klart en af de bedste argumenter for gulvvarme. Dette er pga. af at gulvvarme fordeler varmen bedre mellem de forskellige varme udledere. Dermed er der ikke en varmeudleder, der trækkere mere end den anden. Udover vil denne fordeling også skabe bedre varme i hele lejligheden. Man vil ikke opleve kolde områder i lejligheden, som man gør med lejligheder, der bruger radiatorer. Hvis vi forsætter med at kigge på positive effekter, ved gulvvarme er støj også en faktor man kan tag med i sine overvejelser. Et korrekt installeret gulvvarmeanlæg er som regel tæt på lydløs.

Man kan argumentere for at gulvvarme er den ultimative form for varme. Den skaber nemlig den bedste komfort for brugerne. Det er muligt at dette er en dyre løsning, lige nu og her, men i sidste ende vil det betale sig. Men husk altid at undersøg udbydere og installatører, da nogle er mere kvalificerede og billigere end andre. Research er utrolig vigtigt, både så du kan finde en installatør nær dig og finde en med de rigtige priser.

Schyberg VVS Entreprise ApS
Stolbergsvej 5
2970 Hørsholm
36 30 07 74