Opsætning af varmepumpe

Hvordan opsætter man en luft til luft varmepumpe?

En varmepumpe kan være løsningen til dit hjem, hvis du ønsker at få en miljøvenlig varmekilde og en reduceret varmeregning.

 

Hvorfor luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe er en billig løsning. Pumpen fungerer således, at den udendørspumpe, suger koldt luft udefra, og sender det gennem et rør til den indendørsdel, der er monteret på væggen. Her opvarmes luften og sendes i cirkulation i rummet. Den er for eksempel god i sommerhuset, fordi den egner sig særligt godt til at opvarme stor åbne rum, så den kan klare køkkenalrummet og stuen i sommerhuset. En luft til luft varmepumpe er også god for miljøet, da den ikke bruger fossile brændstoffer til opvarmningen, men kun bruger luften. Den er samtidig mere end fire gange så effektiv som et almindeligt olie- eller gasfyr. Den renser luften i dit hjem, reducerer din varmeregning og kan fungere både som primær og supplerende varmekilde.

 

Hvad kan du gøre selv?

Hvis du selv ønsker at sætte noget af din nye luft til luft varmepumpe op for at spare nogle penge på montering, er det nemt selv at gå i gang. Du må selv gå i gang med at opsætte den indendørs- og udendørsdel til pumpen. Resten af monteringen skal du have en professionel montør til at hjælpe med af sikkerhedsmæssige årsager.

 

Hvor skal den placeres?

Det er en stor fordel for dit hjem, at du placerer luft til luft varmepumpen højt oppe på væggen, hvis den også skal bruges til at køle rummet ned med. En varmepumpe er ikke helt lydløs, så det er en god ide at overveje, hvor den kan hænge, så den ikke forstyrrer alt for meget, men samtidig kan opvarme og nedkøle dit hjem bedst muligt. Undgå soveværelset eller andre rum, hvor du gerne vil have ro, men overvej køkkenet eller stuen, hvor der ofte er larm alligevel. Det er også muligt at placere luft til luft varmepumpen på gulvet, men den vil muligvis ikke være lige så effektiv på gulvet, som den er oppe på væggen.