Nyt tag? Gør det selv

Dette indlæg er sponsoreret.

Hvis dit tag er utæt, tagsten er røget af eller har mistet deres farve, er det på tide at udskifte dit gamle tag. Dette behøver du ikke nødvendigvis at få en professionel håndværker til at hjælpe dig med. Der er nemlig flere typer af tag, som er nemmere at ligge end andre, og som du med fordel kan lægge selv.

Én af de nemmeste typer tag at lægge er ståltagplader. I dag produceres ståltagplader med et lag stengranulat, som medvirker til at dæmpe støjen fra regn. Et lidt sværere tag at lægge er tegltag. Denne type tag er tungere, og taglægningsprocessen tager derfor længere tid. Til gengæld er du sikret et godt tag, som holder i mange år.

 

Hvor meget kan man spare ved selv at skifte tag?

Som med så meget andet gør-det-selv-arbejde, kan du spare penge ved selv at lægge nyt tag frem for at betale en professionel for at gøre det. Et eksempel kan illustrere, hvor meget du kan spare. Ved et hus på 230 kvadratmeter skal der købes materialer for omkring 150.000 kroner. Dette betyder, at du vil spare omkring 74.000 i lønninger til håndværkere ved at udføre arbejdet selv.

 


Risici ved selv at lægge nyt tag

Det er en god idé nøje at overveje, om du bør gå i gang med selv at skifte taget. Selvom det frister at kunne spare penge, er der nemlig flere risici forbundet med selv at skifte tag. Et sådant gør-det-selv projekt er stort og kompliceret og kræver, at du har tilegnet dig viden omkring de forskellige dele i processen, da det er yderst vigtigt at taget lægges helt korrekt.

Hvis taget ikke er lagt korrekt, kan det give problemer med fugt – både i selve tagkonstruktionen og indenfor i huset. Desuden kan der være fejl og mangler i tagkonstruktionen, når du selv har lagt taget, hvilket kan give mange dyre følgeskader. At kaste sig ud i et tagudskiftningsprojekt kræver altså, at du har evnerne og tiden til det, samt at du har sat dig grundigt ind i forholdsregler og krav til tag.

 

Få hjælp til taglægning af en professionel tømrer

Har du ikke tiden, evnerne eller kan bare ikke overskue et stort gør-det-selv projekt, kan du altid kontakte fagfolk, som har massere erfaring på området. Du kan få professionel hjælp til taglægning af en kompetent tømrer. Så er du sikret et godt resultat i god kvalitet, som holder i mange år.