Find det rigtige tøj til jobsamtalen

Det kan du tage på til jobsamtalen

Det er altid nervepirrende at skulle til jobsamtale. Man er nervøs, fordi man gerne vil præstere så godt som muligt, så drømmejobbet kommer i hus. Mange oplever at få en knude i maven, inden de skal til jobsamtale. Derfor er det vigtigt at gøre det til en god oplevelse. Det kan gøres på flere måder. Blandt andet ved at tage et outfit på, som du føler dig godt tilpas i, og som passer godt til den virksomhed, du søger jobbet hos. Rekrutteringsbureauer og rekrutteringskonsulenter kigger nemlig altid på det samlede billede, når de vurderer en kandidat. Derfor kan det være svært at finde det helt rigtige tøj. For at hjælpe dig, får du her nogle råd til påklædningen til din jobsamtale.

 

5 tips til påklædningen

Der kan være mange måder at finde det helt rette outfit til jobsamtalen på. Her får du nogle tips til, hvad du kan overveje, når du skal sammensætte tøjet:

  • Vælg et par basale stykker tøj, som kan danne grundlaget for dit outfit. Det kan være et par bukser og en skjorte.
  • Lag og neutrale farver er altid en god ide.
  • Overvej hvad der passer til jobbet. Skal du til et ikkefaglært job i et rekrutteringsbureau, kan du vælge noget mere afslappet, men er jobbet professionelt, bør du tage mere formelt tøj på. Det er dog altid en god ide at tage noget på, der rammer midtimellem, hvis du er i tvivl.
  • Sørg for at vælge noget, der afspejler dig som person og din personlighed, så virksomheden får et billede af, hvem du er.
  • Vælg tøj, som du er tilpas i.

 

Sørg for at være tilpas i dit tøj

Som før nævnt er det vigtigste og bedste råd at vælge noget tøj, som du føler dig godt tilpas i. Knuden i maven bliver kun større, hvis du vælger noget tøj, der sidder for stramt eller for løst, eller som du ikke synes, du ser godt ud i. I sidste ende handler det om at fremvise sig selv, og derfor er det bedst at tage noget tøj på, der præsenterer dig. Et rekrutteringsbureau kigger på din samlede profil, og tøjet er en stor del af dette.