Hvorfor DIY reparation af hvidevarer kan være farligt

Farer ved elektrisk arbejde

Har du hvidevarer, der skal repareres, kan det være fristende at gøre det selv. Der er dog en række sikkerhedsforanstaltninger, man er nødt til at forholde sig til – særligt når det indebærer elektrisk arbejde. Hvis man skal foretage reparation af hvidevarer, er der en chance for, at man kan få stød. Derfor er det vigtigt, at man frakobler al strøm til hvidevarerne, inden man går i gang. Mange gange er fejlene i maskinerne svære at lokalisere på egen hånd. Derfor bør man som udgangspunkt aldrig forsøge at reparere hvidevarer, hvis man ikke ved, hvad problemet er, og hvordan det skal løses. Forsøger man selv, kan det nemlig øge risikoen for brandfare og personskade.

 

Manglende erfaring kan føre til stor skade

Reparation af hvidevarer er ofte et omfattende arbejde, som kræver stor erfaring, det rette værktøj og en god mængde tålmodighed. Kan du ikke nikke genkendende til ovenstående, bør du lade en professionel varetage reparationen. Hvis man ikke har de rette færdigheder, kan man risikere at fejltolke problemet og benytte sig af det forkerte værktøj. Dette gør i langt de fleste tilfælde mere skade end gavn. Faktisk kan man risikere at påføre sine hvidevarer flere skader under reparationen.

 

Juridiske risici ved gør-det-selv reparation

Har man købt sine hvidevarer med garanti, vil man med høj sandsynlighed miste den, hvis man udfører reparation af hvidevarer selv. Skulle der opstå problemer med dine maskiner, bør du derfor tage din kvittering i hånden og gå ned til forhandleren. Hvis der er sket en ulykke eller skade på din bolig som følge af gør-det-selv reparation af hvidevarer, kan du risikere at få afvist dit forsikringskrav. Der er ligeledes en chance for, at du får en bøde eller får lagt en sag an, hvis du ikke er kvalificeret til at udføre reparationer. Lad det derfor være en opfordring at søge hjælp hos en professionel i forbindelse med reparation af hvidevarer.