Gulvafslibning – 4 gode tips

Dit trægulv er måske ved at være slidt, og det kan få resten af rummet til at se trist ud. Derudover kan slitagen gøre det svært at gøre rent på grund af hakker og revner. Der begynder at danne sig en ond spiral, hvor gulvet har negativ effekt på fremtoningen af resten af rummet. På den anden side findes der ikke noget bedre end at komme ind i et rum, hvor gulvet har få en fuldstændig ny afslibning, hvor alt er blankt og fint.

 

Sådan kommer du i gang med gulvafslibning

Gulvafslibning kan gøres billigt, hvis du ellers har hænderne og værktøjet til det. Derfor vil vi komme med 4 tips, hvis du har mod på at kaste dig ud i et lille DIY-projekt.

Vores første tip er, at du altid skal huske at dække møblerne til, da slibningen støver. Alt efter hvilket rum det skal foregå i, vil der være nogle møbler, du ikke kan flytte – dæk disse møbler.

Vores andet tip er, at du skal have styr på alt det materiale, du skal bruge, som er:

  • En stor båndslibemaskine
  • Slidebånd i forskellige korn fra grov til fin
  • Slibeolie hvis dit gulv er lakeret eller malet

 

Tredje råd er, at du skal slibe af flere omgang. Start med en grovslibning, så en mellemslibning og til sidste en finslibning. Det giver det bedste resultat, hvis du giver dig tid til alle tre.

Fjerde råd er til efterbehandlingen. Når du er færdig så olier dit gulv. Det giver det bedste og mest langtidsholdbare resultat.

 

Føler du dig usikker?

Det kan måske virke som et stort og uoverskueligt projekt at gå i gang med selv. Hvis du er det mindste i tvivl, så er det altid en god ide at rådføre sig med en, der har prøvet det før. Det kunne for eksempel være en erfaren og professionel gulvsliber, eller det kan være en god kammeret eller bekendt, som har prøvet det før. Det er under alle omstændigheder en god ide at rådføre sig. For det kan blive en dyr omgang, hvis du laver større fejl eller skader – især hvis du bor til leje.