Alt hvad du skal vide om installering af hvidevarer

Få et overblik over, hvornår du skal kontakte en elektriker

Hvilke hvidevarer må man selv installere, og hvornår skal man bruge en elektriker?

Er du i tvivl om, hvilke hvidevarer du selv må tilslutte? Og hvornår der er behov for en elektriker til at klare arbejdet? Så læs med her og bliv klogere på, hvornår det er en god ide at tage kontakt til en el-installatør.

 

Disse hvidevarer må du selv installere

Størstedelen af de hvidevarer, vi bruger i vores hjem, må du gerne selv skifte, når der er behov for nyt. Det er blandt andet:

  • Komfur
  • Ovn
  • Emhætte
  • Køleskabe
  • Vaskemaskiner
  • Tørretumblere
  • Opvaskemaskiner

Du skal dog være opmærksom på, at det kun gælder, hvis din hvidevare kommer med stikprop. Stikproppen er det stik, som nemt og hurtigt kan sættes i en stikkontakt. Flere komfurer, ovne og emhætter kommer ikke med denne stikprop, og så skal i stedet have fat i en dygtig elektriker, som kan klare installeringen for dig.

 

Inden du går i gang med at installere

Før du går i gang med at installere hvidevarer selv, er der dog et par ting, du skal være opmærksom på. Eksempelvis skal du være opmærksom på, at hvidevarer, som involverer vand, ofte er lidt mere omfattende at få installeret. Er der behov for at dine rør og slanger bliver lagt anderledes for at fx vaskemaskinen eller opvaskemaskinen kan sættes til, så skal du have fat i en autoriseret vvs‘er.

Derudover kan du tænke over hvilket stik, du bruger. Hvis du gerne vil undgå stød, kan det være en rigtig god ide, at bruge de trebenede stik med jordkontakt. Er du i tvivl om noget i forhold til at undgå at få stød, så kontakt altid en professionel elektriker.

 

Kontakt en professionel elektriker

Føler du ikke, at du selv har hænderne skruet godt på, eller er du usikker på at installere hvidevarer selv, er det altid en god ide, at du kontakter en professionel elektriker. Når du får en professionel elektriker til at klare installationerne, vil arbejdet med garanti blive udført korrekt. Derudover kan du også få en elektriker til hvidevareservice, så dine hvidevarer kan blive repareret og få forlænget levetid.