Sådan kender du forskel på en tømrer og en snedker

Hvornår skal du bruge en snedker og en tømrer?

Samme branche men alligevel to forskellige fag

Traditionelt set er både tømreren og snedkeren træsmede, hvorfor de er inden for samme branche. Men selvom de begge er eksperter i at arbejde med træ, er der en forskel på de to fag.

Tømreren bygger og laver de store grove ting i træ. Det er bl.a. vægge, dampspær, tag og alt andet større træarbejde i huse. Snedkeren udfører detaljerede og mindre opgaver og konstruktioner i træ. Men fordi de to fag minder så meget om hinanden, er det ikke usædvanligt, at en tømrer også kan udføre snedkerarbejde og omvendt.

 

Snedkerarbejde er ikke ensartet

Der findes ikke kun én slags snedker, der findes forskellige slags bl.a. bygningssnedker. En bygningssnedker laver bygningsdele så som døre, vinduer og lister. Men dem som vi oftest tænker på, når vi siger snedkere, er møbelsnedkerne. En møbelsnedker laver og designer nye flotte møbler fra bunden. Men de reparerer også ødelagte møbler. Andre typer af snedkere findes også. De fleste snedkeruddannelser tager 4 år og 3 måneder, hvor der læres alt fra at forklare, tegne, designe og bygge smukke ting i træ. Så der er altså både forskel på tømrer og snedker. Men også på hvilken type af opgave en snedker varetager. Derfor er det ikke altid til at sige, “det laver en snedker“, fordi arbejdet er så forskelligt.

 

I disse situationer skal du bruge en snedker

Snedkeren skal du ringe til, hvis du skal have udskiftet vinduer eller døre, opsat skillevægge i gips, udskiftet lofter, opstillet køkken eller skiftet gulve – så tøv ikke med at ringe til en snedker, for at få det ordnet professionelt. Når du anvender en snedker til at udføre arbejdet, er du garanteret, at der er taget højde for hver enkel lille detalje. Husk også at snedkeren er vant til at designe løsninger i træ, så hvis du har specielle krav til den opgave, der skal løses, klarer snedkeren nok også det.