Forebyg kloakproblemer med disse tips og tricks

Undgå tilstopning og blokeringer

En tilstoppet håndvask eller et afløb, der har svært ved at trække ud. Vi har alle oplevet disse kloakproblemer – og mange gange er de mere omfattende end som så. Forebygger man ikke kloakproblemer i tide, kan de nemlig sætte sig og gøre skade på hele kloaksystemet. Har du brug for hjælp til din kloak? Så kan du læse med her. I denne artikel har vi samlet nogle af de bedste tips og råd til kloakproblemer. Døjer du med tilstopning og blokeringer, skyldes det sædvanligvis fedt, olie eller hår. Derfor bør du aldrig smide den form for materialer i afløbet. Skulle du alligevel have tilstopning, kan du løse det ved at bruge afløbsrens eller rengøre afløbet ved hjælp af kloakrenser. Vær dog påpasselig med at bruge hårde kemikalier, da dette kan skade kloakrørene.

 

Skader på kloakrør

Vil du undgå et besøg fra din lokale kloakmester, er det vigtigt, at du er påpasselig med kloakrørene. Nogle af de mest hyppige årsager til skader på kloakrør er alder, korrosion såvel som træer og planter. Har du en have, er det altså vigtigt, at du ikke planter træer i nærheden af kloaksystemet. Skulle der opstå skader på kloakrørene, er man i langt de fleste tilfælde nødt til at kontakte en kloakmester. Reparation eller udskiftning af rørene er nemlig en omfattende arbejdsopgave, der kræver specielt udstyr som kloakrobotter og trenchless teknologi.

 

Overbelastning og oversvømmelse

Kloaksystemet bliver ofte skadet på grund af overbelastning eller oversvømmelser. Derfor er det vigtigt, at man forebygger dette problem for at undgå et besøg fra en kloakmester. De mest almindelige årsager til overbelastning af kloakken er kraftig regn, sne eller andre voldsomme vejrforhold. Disse kloakproblemer kan man undgå ved at installere pumpestationer, dæmninger eller andre regnvandskontrolsystemer, som kan reducere belastningen på kloaksystemet. Skulle I være i tvivl om, hvordan I skal opgradere jeres kloaksystem, anbefales det, at I søger kompetent vejledning hos en erfaren kloakmester.