Fordele ved belægningssten til din terrasse

Sådan lægger du belægningssten

Fordele ved belægningssten

Hvis du ønsker et stabilt underlag, der holder i årevis, skal du vælge belægningssten til terrassen. Når du vælger belægningssten, får du et jævnt og stærkt gangareal for billige penge. De er lette at lægge og skaber sikker færden på terrassen alle tider på året. Belægningssten er nemlig nemme at holde fri for ukrudt om sommeren såvel som for sne om vinteren. Belægningssten kræver altså ikke meget vedligeholdelse og er derfor et oplagt valg til din terrasse.

Sådan lægger du belægningssten

Når du lægger belægningssten, skal du være opmærksom på, at belægningen skal lægges højt for at undgå skader på bygninger omkring belægningen. Belægningsstenene skal desuden placeres, så de har et fald. Faldet leder nemlig regnvand væk, så du undgår skader på hus og skur. Herudover er det vigtigt at overveje, hvilket underlag der passer bedst til belægningen. Mange benytter stabilgrus, som er et godt underlag, der sikrer, at belægningsstenene ikke glider. Stabilgrus skal stampes godt, så det kommer helt ud i kanterne og eventuelt vandes lidt, inden du lægger belægningsstenene. På denne måde sikrer du en solid terrasse, der holder i mange år.

 

Belægningssten til enhver smag

Der findes mange typer af belægningssten, og derfor er der ingen begrænsninger, når du skal vælge den helt rette sten til din terrasse. Ligegyldigt om du har et hus af ældre alder eller et nyt hus med arkitektoniske linjer, kan du finde en belægningssten, som passer. Mulighederne er mange. Hvis du ønsker et råt udtryk, kan du få gamle rustikke sten. Hvis du snarere ønsker en stilsikker terrasse, kan du vælge fliser med glatte overflader. Du kan endda selv bestemme design på belægningsstenene og danne unikke mønstre, når belægningen lægges. Personlig smag er således ingen begrænsning, når du skal vælge belægningssten til din terrasse.