Epoxy gulv i garagen – fordele og ulemper

Dette skal du vide om epoxy gulv

Hvad er epoxy?

Epoxy er et tokomponent bindemiddel, der er opbygget af en binder og en hærder. Epoxy bruges til at overfladebehandle gulvoverflader, så de bliver mere slidstærke og ikke tager skade. Man kan i den forbindelse også vælge at male gulvet som en del af processen. Når epoxyen er hærdet, vil gulvfladen være helt stiv og afvisende. Epoxygulve til garage i private hjem er særligt populære, da gulvet således forbliver slidstærkt samtidig med, at det er beskyttet mod vind og vejr. Det er velegnet til at modstå pres fra f.eks. en bil el.lign…

 

Fordele ved epoxygulve

Der er flere forskellige fordele ved at benytte sig af epoxy, når man behandler sit gulv. Det giver f.eks. et flot og vedvarende udseende, så gulvet ikke fremstår slidt, mens det også holder den valgte farve. Derudover er det et relativt billigt produkt sammenlignet med andre belægningsformer, hvorfor der også er den del penge at spare. Epoxy er også et langtidsholdbart og ekstremt slidstærkt materiale, hvilket betyder, at du heller ikke behøver at bekymre dig om at skulle genbehandle kontinuerligt. Sidst, men ikke mindst, giver epoxyen også beskyttelse til det underliggende materiale (gulvet), så du undgår revner, fugt og sprækker.

 

Ulemper ved epoxygulve

Der er også et par ulemper ved epoxygulve, som der er værd at være opmærksom på. Dette drejer sig f.eks. om den lidt langsommelige og komplekse proces, som det kræver at påføre eller fjerne. Det kan i den forbindelse være en god idé at rådføre sig med en fagmand.